19/01/2017

Cuina equatoriana i boliviana

Sabíeu que a la cuina de Bolívia no hi poden faltar l’arròs, les patates i la carn? I que el plàtan, el blat de moro i les carns de vaca, pollastre i cabra són recurrents en la cuina equatoriana?

A Arderiu La Carn tenim una part dels clients que prové de Bolívia i de l’Equador i som coneixedors de les seves gastronomies. Les nostres carns poden anar molt bé per als plats típics d’aquestes comunitats, com el churrasco equatorià amb arròs, ous fregits i patates.

En la cuina de l’Equador també hi trobem la sopa de chuchuca, que porta costelles de porc, blat de moro, llet, ceba, patates, col… O l’arròs amb pollastre a la criolla, amb ceba, pebrots i arveja.

Pel que fa a la cuina boliviana, una de les sopes és la chairo. Porta patata assecada, carn de vedella, pèsols… Un altre plat típic és el pique macho: carn picada de vedella, patates fregides, xoriç, tomàquets i locoto, una mena de pebrot. També porta salsitxes, pit de pollastre, ceba, ous.

 

*Foto de De amalavida.tv from Ecuador – Imbabura Hornado