31/12/2017

La Vichyssoise ha fet 100 anys. Vichyssoise, fulla de formatge emmental francès i tòfona d’hivern. #vichyssoise100years

Cada any he escrit una sopa, a l'estiu i a l'hivern. Quan l'estiu del 2016 m'estava documentant per escriure la Vichyssoise vaig descobrir que aquesta sopa freda la va idear a l'any 1917, en plena 1a Guerra Mundial, el xef Louis Diat que en aquell moment treballava al The Ritz Carlton de NY. Podeu veure el post que vaig escriure en aquest enllaç.

Em va semblar un fet important que un plat fes 100 anys. I que, encara, hores d'ara, el trobessin en les cartes dels restaurants com el clàssic de sempre o reformulada amb altres ingredients i es fes en les cases. Per això, vaig pensar en crear el hastagh #vichyssoise100years, així, qualssevol persona podria fer la seva versió de la vichyssoise i d'aquesta manera, celebraríem el descobriment d'un nou plat i un tribut al xef que la va crear.

Amb aquest post senzill vull agrair a totes les persones que s'han sumat aquesta iniciativa, restaurants, xefs, bloggers, instagramers, artistes, pintors i artesans des d'Europa, Japó o Amèrica. Al final del post podeu veure la relació de les persones que han sumat

És bo celebrar-ho, reconèixer la feina de les persones i l'emoció que desperta la creació d'un nou plat. Demà afegiré els noms de les persones que s'han sumat. Entre tots, petit o gran ho hem fet possible.

Moltes gràcies,

Avui, és Cap d'Any i acabo de preparar la última vichyssoise del 2017 que es suma al homenatge.
Es una Vichyssoise amb una fulla de formatge emmental francès i tòfona d'hivern per un sopar de Cap d'Any.


Aquests són els Instagrams que s'han sumat a la celebració del 100 aniversari de la creació de la Vichyssoise i el tribut al xef que la va idear.  Merci a tots per fer-ho possible. Són totes precioses!