10/11/2017

Les bateries dels ‘smartphones’ que es carreguen de forma instantània poden ser una realitat aviat

Un grup d'investigadors d'una universitat als Estats Units ha desenvolupat un nou material que podria permetre la càrrega instantània de bateries. Un cop finalitzat el seu desenvolupament podríem tenir mòbils que es carreguen en segons per a l'any 2020.


Els responsables de la invenció formen part del departament d'enginyeria de la Universitat Drexler, que van aprofitar un material bidimensional superconductor d'electricitat anomenat MXene per crear la teoria que donarà vida a aquestes bateries. La seva idea és resoldre un dels problemes més importants dels mòbils actuals: el llarg temps que triguen les seves bateries a carregar-se (un altre problema és, evidentment, la poca autonomia d'aquestes).


                                  Imatge: Universitat Drexler.
La investigadora principal de l'estudi, la Doctora Yuri Gogotsi, assegura que han aconseguit demostrar com és possible carregar els elèctrodes del material en només mil·lisegons:
"Hem demostrat la càrrega de petits elèctrodes de MXene en desenes de mil·lisegons. Això és gràcies a l'elevada conductivitat electrònica del material, i és un pas molt important cap a la creació de dispositius d'emmagatzematge d'energia super ràpids, els quals poden carregar-se en qüestió de segons".
Els investigadors asseguren que això permetrà crear, en un futur molt proper, bateries de mòbils amb càrrega pràcticament instantània, atès que per a l'any 2020 planegen tenir els primers models. No obstant això, també asseguren que en el futur aquesta tecnologia podria resoldre un dels problemes més importants dels cotxes elèctrics,: el llarg temps que triguen les seves bateries a carregar.

Font: The Next Web