07/10/2017

10 trucs per alimentar-se de forma saludable

Una bona alimentació és el primer pas cap a una vida sana. Nodrir-nos correctament ens farà sentir plens d’energia i el nostre cos ho agrairà. És per aquest motiu que la revista Cuina ens recomana 10 trucs per adquirir uns hàbits alimentaris més saludables.

  1. Millor si és de temporada: les fruites i les verdures de temporada tenen una qualitat major perquè estan en el seu punt òptim de maduració. Ara que estem a la tardor, és època de cítrics, que contenen vitamina C i ens ajuden a prevenir refredats
  2. Productes Km 0: No necessiten tants productes químics ni conservants, ja que no han d’aguantar trajectes tan llargs fins arribar al consumidor.
  3. Quina és la millor dieta? Distribuïu els àpats de manera que entre hores no tingueu desitjos incontrolables de menjar.
  4. Mengeu de tot, però no en excés: Una dieta equilibrada és la millor opció per aconseguir tots els nutrients necessaris per al vostre organisme.
  5. No et quedis amb gana ni a punt d’explotar
  6. Eviteu la rutina: Ens hem de nodrir, però també hem de gaudir del menjar. Tenir una dieta equilibrada i saludable no està renyit amb descobrir les gastronomies d’arreu del món.
  7. Les proteïnes: Intenteu optar per fonts de proteïnes tant animals com vegetals que no requereixin processament industrial
  8. Controleu la sal
  9. L’exercici, el millor aliat: El canvi comença per oblidar-vos de l’ascensor o les escales mecàniques!  Res millor per mantenir-vos saludables que fer alguna activitat física de forma regular.
  10. Hidratació constant: Heu de tenir una hidratació constant, beure sense esperar a tenir set i augmentar el consum d’aigua quan feu esport.

Aquí trobareu l’article complet.