23/12/2016

3Dvarius el violí imprès més famós de les xarxes socials

El 3Dvarius és el primer violí elèctric imprès en 3D que ha cobrat gran protagonisme a les xarxes socials gràcies al seu disseny futurista i el seu so inigualable. El creador d'aquest instrument és l'enginyer i músic Laurent Bernadac, que l'acaba de llançar al mercat amb una campanya a Kickstarter perquè tu també puguis tenir un violí a casa

3Dvarius el violí imprès més famós de les xarxes socials

El violí 3D es va donar a conèixer l'any passat amb molt bona acollida per part dels mitjans, a causa de les seves representacions musicals de temes reconeguts.

3Dvarius el violí imprès més famós de les xarxes socials

El disseny de l'instrument es va basar en un veritable violí Stradivarius, un dels més coneguts de la història. És versàtil i pot ser utilitzat com a violí elèctric o per la percussió. El cos del violí ha estat creat per Bernadac, amb la tècnica de l'estereolitografia o SLA, es va dissenyar per a un flux d'ones de so òptim i ofereix un alt nivell de control per al músic.
La impressió d'un 3Dvarius ocupa al voltant de 24 hores i, posteriorment, requereix un acabat manual. Després de la impressió, el cos del violí es neteja amb una solució de bufat d'alta pressió. Ja net, es poleixen algunes parts perquè el contacte amb les cordes no es vegi afectat, garantint la qualitat del so.

3Dvarius el violí imprès més famós de les xarxes socials

L'objectiu de la campanya del 3Dvarius és de 50.000 €. És possible aportar quantitats que van des dels 15 € que inclou un CD de Laurent Bernadac, un adhesiu i el crèdit per l'aportació, per 119 € s'obté un l'entrada a un concert privat a París, a més de la samarreta i el CD. Per 149 € una versió en miniatura del violí, per 499 € reps una classe magistral amb Bernadac i el concert privat. Però per rebre un 3Dvarius real cal aportar 6.229 € que no és tant si tenim en compte que és un instrument professional amb una qualitat de so inigualable.

En el següent vídeo es pot veure la presentació oficial del 3Dvarius a Kickstarter.


Font: 3DNatives