03/05/2018

4 bones raons per consumir carn de xai

La carn de xai és aquella carn de textura tendra i sabor intens i inconfusible, que converteix qualsevol àpat en una celebració gastronòmica. Ja abans de menjar-te-la pots paladejar-la a través de la seva olor. Una aroma que anticipa un plaer que poques carns poden proporcionar i que fa que la carn de xai sigui reconeguda per tots com una de les carns més especials del mercat.

És una carn que aconsegueix trencar amb la rutina i et transporta als records més entranyables de la teva vida, com els divertits sopars de nadal a casa dels avis o aquelles barbacoes a la vora del riu amb els amics del poble. Aquí et mostrem els quatre motius principals per consumir carn de xai:

Un sabor fora del comú 

El seu sabor únic i intens, que s’aprecia a cada mossegada, fa ballar les nostres papil·les gustatives des del mateix moment que comencem a cuinar-lo fins a l’última mossegada.

Ja sigui cuinat o a la brasa, al forn o guisat, la carn de xai té l’habilitat de fer-nos desconnectar per un moment i pensar únicament en allò que està sentint el nostre paladar. És una carn que no es menja, s’assaboreix i es degusta. A cada mossegada podem sentir els seus origens. Si tanquem els ulls podem traslladar-nos a les prades i muntanyes i sentir l’herba fresca o la brisa de la muntanya acariciant les nostres galtes.

Un origen únic

Cada vegada més, els consumidors demanen una transparència major sobre els productes que adquireixen o consumeixen. I no es d’estranyar, donat el coneixement d’algunes pràctiques actuals en l’agricultura i la ramaderia. Durant els 60 – 90 dies de vida del xai, es cuida molt l’alimentació i qualitat de vida, fet que afecta de manera determinant la qualitat de la carn que es comercialitza.

Una carn per celebrar

És la carn de celebració per excel·lència, ja que es pot gaudir de totes la maneres inimaginables sense perdre qualitat ni sofisticació. És un producte ideal tant per a bateigs o comunions, graduacions, despedides, Nadal o Setmana Santa, o simplement una reunió d’amics un diumenge per dinar.

Uns talls més versàtils 

Tradicionalment, el xai es venia en talls grans com. Això va provocar que es consumís principalment en ocasions especials, quan es reuneix més gent a taula i es dedica més temps a l’elaboració del menú. No obstant això, ara se’n fan talls més petits i més adequats per al dia a dia per tal que s’inclogui aquesta carn a la dieta habitual.

FONT: http://www.canalcordero.com/razones-carne-cordero/