17/09/2018

7 maneres d’aprofitar les sobres del menjar

Sovint, quan cuinem fem quantitats desorbitades de menjar i ens acaben quedant moltes sobres. L’idoni és preparar el menjar just pel nombre de persones que hagin de menjar però, a vegades, és complicat que ens surtin les quantitats exactes. Per aquest motiu, et volem donar un seguit de consells perquè aquestes sobres no es perdin i puguis aprofitar-les un altre dia. D’aquesta manera, estalviaràs temps, diners i espai a la teva nevera.

  1. Els ‘tuppers’ han de ser els teus millors amics. Utilitza ‘tuppers’ per guardar el menjar que et sobri, però sempre amb tapa. Si no tens tapa, canvia’l i utilitzin un que tanqui bé, perquè el menjar es mantingui en bon estat.
  2. Envasar al buit. També és una bona idea envasar al buit els aliments. D’aquesta manera, duraran moltíssim més temps.
  3. Deixa refredar el menjar abans de guardar-lo a la nevera. Mai posis menjar calent a la nevera. Sempre has d’esperar que es refredi en un recipient amb tapa. Si poses menjar calent a la nevera, no només estaràs alterant el menjar, sinó que també augmentaràs la temperatura de la nevera, fent que aquest hagi de fer un major esforç i consumeixi més energia.
  4. Guarda sempre el menjar a la nevera. Una vegada hagis tapat i refredat les sobres, guarda-les a la nevera. Després hauràs de consumir-les com més aviat millor. No les abandonis una setmana o es faran malbé.
  5. Congela les sobres. Si no veus factible tornar a repetir menjar aquella setmana, congela les sobres abans que sigui massa tard. Sempre s’han de congelar quan estiguin fredes i tapades. D’aquesta manera, el menjar et durarà molt més temps i només l’hauràs de descongelar, escalfar i llest!
  6. Fes un plat d’un altre plat. Una altra manera d’aprofitar les sobres és fer un nou plat amb elles. Si t’ha sobrat, per exemple, quelcom de carn i verdures, posa-li imaginació i fes un plat deliciós. Per exemple, una lasanya o unes croquetes.
  7. Racions raonables. És convenient servir racions no massa grans, perquè el menjar que quedi en el plat sí que acabarà a les escombraries. És millor que, qui vulgui, pugui repetir.

 

Pots llegir l’article sencer a 👉 http://www.cocinaland.com/7-maneras-aprovechar-las-sobras-la-comida/