22/09/2017

7 punts claus que definiran el futur del Wi-Fi

Des del seu naixement el 1985, la indústria del Wi-Fi ha crescut exponencialment. Originalment, el Wi-Fi va ser dissenyat per reemplaçar els cables Ethernet a les xarxes d'ordinadors locals i, avui dia, el seu ús és omnipresent. Fon, proveïdor mundial de tecnologia Wi-Fi, assenyala que aquesta ha de ser una tecnologia integrada i centrada en el client. Alex Puregger, CEO de Fon, destaca els set punts clau que definiran la revolució del Wi-Fi en els propers anys:

• La descàrrega a través del Wi-Fi augmentarà dràsticament a mesura que el tràfic de dades mòbil creix, fonamentalment gràcies a l'ús del vídeo. Cisco estima que l'increment del tràfic de dades mòbils es multiplicarà per set fins al 2021 i que més del 60% d'aquest serà descarregat aquest any a través de xarxes Wi-Fi.


• Gràcies als hotspots gestionats per les operadores, els punts d'accés Wi-Fi creixeran exponencialment. Els hotspots carrier-grade aviat superaran en nombre a altres punts d'accés ja instal·lats, el que significa un avanç per a la convergència de les xarxes mòbils i Wi-Fi. Avui dia hi ha prop de 100 milions d'hotspots (lloc on s’ofereix accés a internet a través d’una xarxa inalàmbrica i un enrutador) a nivell mundial i Cisco preveu més de 500 milions per a 2021.


• Potenciar el Wi-Fi en els desplegaments de neutral host en espais molt concorreguts. Ja que la infraestructura Wi-Fi ja existeix a la majoria d'aquests llocs, com recintes firals, centres comercials i aeroports, aquesta solució és beneficiosa per a totes les parts involucrades. Els proveïdors de neutral host, els operadors mòbils i els propietaris de les instal·lacions poden aprofitar els estalvis de costos i ser més eficients en compartir la infraestructura. El Wi-Fi també facilita altres serveis com màrqueting de proximitat, localització en interiors, publicitat i analítica de dades.


 • La virtualització de les funcions de xarxa afectarà l'ecosistema Wi-Fi. La separació entre les funcions del programari i maquinari, així com la gestió centralitzada, porten amb si nombrosos avantatges. L'agilitat del servei, que és un dels majors beneficis, permetrà la posada en marxa i el desmantellament de nous serveis.


• El Wi-Fi serà essencial per a la connectivitat IOT. Segons la Wireless Broadband Alliance (WBA), durant l'últim any, més del 85% de les empreses han prioritzat l’IOT en la seva agenda. El Wi-Fi serà la tecnologia que farà front a qualsevol requisit d'ample de banda superior.


• La xarxa Wi-Fi d'ús domèstic serà el camp de batalla per a la casa connectada. Una bona part dels consumidors està insatisfeta amb la qualitat de la seva connexió Wi-Fi a la llar. Els proveïdors de serveis d'Internet tenen el repte d'abordar els problemes amb eficàcia o els nous jugadors guanyaran la batalla.


• La disrupció Wi-Fi gràcies a les noves plataformes Over-The-Top(OTT) tot just ha començat. Google, Amazon i Facebook, entre d'altres, estan formant part de l'espai Wi-Fi. A través de diferents enfocaments tenen la intenció de millorar la usabilitat global del WiFi, utilitzar-lo per portar Internet a la propera generació de persones, oferir solucions WiFi amb un enfocament centrat en el client i una anàlisi basada en dades.
Tenint en compte aquestes tendències, Fon ha desenvolupat la seva Solució de Gestió de Serveis Wi-Fi, una solució d'avantguarda que proporciona als proveïdors de serveis de comunicacions (CSP) les funcions necessàries end-to-end per desplegar i gestionar serveis Wi- Fi i permetre noves oportunitats de negoci.

La solució permet als CSP oferir serveis Wi-Fi que poden ser gestionats de la mateixa manera que els serveis mòbils i fixos. D'aquesta manera poden diferenciar la seva oferta i assolir els objectius de negoci a través de múltiples casos d'ús, Wi-Fi Offload, Wi-Fi Calling, Wi-Fi Monetization i Wi-Fi as a Service, amb avançades funcionalitats Wi-Fi .

D'altra banda, la solució de Connectivitat Millorada de Fon permet als CSP oferir una millor experiència per als seus usuaris, connectant-automàticament a la millor xarxa disponible. La solució recull dades valuoses, el que proporciona als operadors una visibilitat completa del rendiment de la xarxa des de la perspectiva del consumidor final.Font: Fon