22/02/2018

9 trucs per convertir-te en el mestre de les barbacoes

Ara que és temps de calçots i que ben aviat arribarà el bon temps, les barbacoes són l’excusa perfecte per retrobar-se amb tota la colla d’amics o amb la família. A Arderiu la Carn som experts en barbacoes, ja que cada diumenge posem a la disposició dels clients les nostres brases per tal que es puguin coure la carn que més desitgen al seu gust.

Tant si veniu a Arderiu la Carn a fer una barbacoa, com si l’organitzeu a casa vostra, heu de tenir en compte aquestes recomanacions si us voleu convertir en mestres de la barbacoa.

  1. Quantes persones sou? S’ha de calcular una mitjana de 350-400 grams per persones. Per exemple, si sou 10 persones, necessitareu uns 4 quilos de carn, aproximadament.
  2. Les brases perfectes: Es necessita paciència, distància i  temps. La graella no pot estar molt a prop de les brases i s’ha de deixar coure la carn lentament per tal que no quedin cremades per fora i crues per dins.
  3. La font de calor: Tot i que les barbacoes de branques o sarment són les més bones, requereixen molta cura i pràctica. La font més segura és el carbó.
  4. La seguretat: Alguns dels instruments indispensables són unes pinces llargues per poder donar la volta a les peces sense punxar-les, guants per moure les graelles i algun ferro llarg per les brases.
  5. Preparació de la carn: Per anar bé, la carn hauria d’estar a temperatura ambient durant una hora abans de coure-la. Pots afegir alguna herba aromàtica al lateral de la barbacoa perquè donin un toc especial a la carn.1366_2000 (1)
  6. Com rostir-la? És important que no toquis la carn ni li donis voltes contínuament. Comença xoriços, cansalades i botifarra i a continuació afegeix-hi peces de pollastre (com aletes o ‘pintxos moruns’).
  7. No tiris sal a la carn abans de posar-la a la barbacoa: És millor afegir els condiments i les espècies un cop la carn està cuita, al gust de cadascú.
  8. Marinats i adobats: Un truc per triomfar és deixar preparats adobats i marinats a la barbacoa unes hores la nit anterior. Així, al coure’s, es barrejaran els sabors de fumat, rostit i marinat, conferint-li a la carn un sabor molt especial.
  9. Tancar les brases i neteja: Si té tapa, la podem deixar posada perquè afogui el foc; sinó, s’ha de retirar el carbó sobrant. És important passar un fregall metàl·lic per la graella quan encara té una mica de temperatura. Així quedaran com noves i les tindràs llestes per la propera ocasió.

 

FONT: Directo al Paladar