20/07/2017

A més del ‘blockchain’, que falta de l’IoT?

Un disseny per la infraestructura global de la informació, no es presenta cada dia. L'Internet de les Coses (IoT) presenta una oportunitat única per construir la infraestructura global de la informació des de zero amb un nou i més ampli conjunt de funcions de les que existeixen avui. Però el veritable nou IoT que s'espera, ara només està començant a emergir. De moment, el que s'està desenvolupant és en realitat un tipus de sistema nerviós, com poden ser els protocols, les vies de comunicació, el processament i l'emmagatzematge local, els punts finals incrustats en diversos llocs, i les formes d'interactuar amb les coses parlant i interpretant-se el uns als altres.

A més del 'blockchain', que falta del IoT?

El que la gent realment vol per a aquelles coses connectades, és interactuar (incloent transaccions de negocis). L'IoT ha d'esdevenir un fenomen molt més ric. Una Internet de les Coses no acaba de connectar, però un entorn de col·laboració on les màquines, així com els éssers humans, poden interactuar a escala, sí.

A més del 'blockchain', que falta del IoT?

Què falta per crear un entorn de col·laboració online?
Per començar: La transacció validada, la gestió de processos i les capacitats d'intel·ligència. El blockchain i els contractes intel·ligents podrien ser els ossos d'un internet transaccional on les màquines es regeixen per regles i els algoritmes proporcionen els tipus de validació que normalment s'associen amb una tercera persona humana.

A més del 'blockchain', que falta del IoT?

La gestió de processos de negocis (BPM) podria executar el procés intern de cada entitat i actuar com el teixit connectiu en un costat de la transacció o l'altre. Contractes intel·ligents serien ampliar les capacitats de BPM més enllà de les quatre parets d'una organització, en qualitat de mediador entre dues entitats.

A més del 'blockchain', que falta del IoT?

La intel·ligència artificial (AI) proporcionaria el múscul de processament de grans volums de dades en un entorn ric en sensors, augmentant de forma més simple, la presa de decisions basada en regles i en el raonament estadístic per a les coses a Internet. L'aprenentatge automàtic ajuda quan hi ha una gran quantitat de dades que són difícils d'interpretar i hi ha la necessitat d'una visió de que les dades són indispensables en un entorn amb molts sensors, on cada sensor genera enormes quantitats de dades.
El blockchain, els contractes intel·ligents, el BPM i l'AI constituiran el que és característic d'una internet del tot, en comparació amb només una Internet de les coses connectades.

Font: pwc