27/06/2015

Adéu

Doncs si, demà marxo de vacances. Un parell de dies a Irun per a celebrar les festes de San Marcial, i un parell de setmanetes per la comarca do Barbanza. El meu paradís particular, al que no tornava des de feia 5 anys. De tornada, pararé amb la canalla uns dies a Irun...

De vacances s'ha de marxar amb els deures fets. I jo tenia un deure pendent de formalitzar des de fa gairebé un any. Dic "formalitzar", perquè només es tractava de posar negre sobre blanc una situació que de facto ja s'estava produint: el passat dia 15 de juny vaig enviar una carta a la meva organització, EUiA, en la que anunciava la meva dimissió irrevocable de tots els càrrecs que encara mantenia: coordinador comarcal i membre del Consell Nacional.

Motius? Són una suma, podria parlar de manca de sintonia amb el camí que actualment segueix l'organització, de major manca de sintonia encara amb allò que s'anomena "nova política" i "formacions emergents" i els nostre paper en aquest "batiburrillo"... En fi, potser motius polítics n'hi ha, és veritat, motius que precisament no han ajudat gaire a incentivar les ganes de tirar endavant.
Però la raó principal és un cansament personal per determinades qüestions de l'àmbit estrictament personal que han anat succeint aquests darrers mesos. Feia uns quants anys que venia avisant a l'organització, i els meus companys a la comarca, que més de 10 anys de lideratge són masses i això no és bo. Les organitzacions s'han de revitalitzar, han de defugir de la comoditat del "ja ens està bé com ho fas".
Mai he volgut fer allò que s'anomena "una carrera política". Vaig acceptar, amb la idea que fos provisional, un encàrrec que en el seu dia em fa oferir/demanar el company Jordi Miralles. Han passat gairebé 14 anys des d'aquell dia, i pels motius abans expressats, he considerat que és el moment de dir prou. De fet, dir prou ja ho vaig fer fa uns mesos, ara només ho he comunicat oficialment i ho faig públic.

Segueixo creient en que l'emancipació de les classes populars (no de conceptes estúpids com"la gent") ha d'estar organitzada. Per això, de moment, mantinc la meva militància en EUiA.