03/08/2017

Airbus i els seus taxis aeris autònoms

Des que Airbus va anunciar els seu Project Vahana a l'agost del 2016, amb el qual busca col·locar taxis aeris i autònoms a les ciutats, moltes han estat les veus que ho veuen com una cosa impossible, com de ciència ficció. A l'octubre d'aquest mateix, Airbus va sortir una altra vegada a parlar d'aquest projecte i es va atrevir a donar interessants detalls i els primers conceptes de l'aeronau.

Airbus i els seus taxis aeris autònoms

Airbus assegura que estaan en posició de començar amb les primeres proves aquest 2017, de manera que la primera flota comercial estaria a punt el 2021 La companyia s'està prenent molt seriosament aquest projecte, ja que per mitjà d'aquesta innovació es podrà disminuir la congestió viària que hi ha actualment a les ciutats, el que donaria peu a una reconfiguració urbanística que resti prioritat als carrers on circulen actualment els cotxes. 
Airbus A3, és la divisió d'innovació de la companyia i opera des de Silicon Valley. Ha creat al seu torn una nova divisió coneguda com Urban Air Mobility, que serà l'encarregada de les proves i la relació amb els governs per implementar les regulacions necessàries.

Airbus i els seus taxis aeris autònoms

El disseny del primer prototip de l'aeronau constarà de quatre rotors de posicionament variable, cosa que permetrà fer enlairaments verticals i posteriorment impulsar la nau en l'aire. Un punt important dins el procés de disseny és que els motors d'aquest taxi volador seran elèctrics, ja que segons el CEO de la companyia, també es busca reduir l'impacte negatiu en el medi ambient.

Airbus i els seus taxis aeris autònoms

Sens dubte es tracta d'un projecte interessant i ambiciós, el qual ja es va veure que no només serà per a transport de passatgers, sinó també com a mitjà per enviar mercaderia i productes. No obstant això, els dubtes segueixen apareixent ja que, fins al moment, es desconeix el funcionament del sistema autònom, ja que l'aeronau només tindrà capacitat per a un passatger i no hi haurà pilot.
A més de que serà tot un repte, ja que la idea és que comencin les operacions en el 2021 en àrees metropolitanes d'alta densitat, el que també representa un risc en cas d'algun accident, així que la seguretat i els resultats de les primeres proves seran determinants.

Font: Reuters