06/12/2016

Airbus vol fer realitat els taxis aeris que volen de forma autònoma

El fabricant d'avions Airbus, vol fer realitat els vols autònoms de taxis aeris per a les zones urbanes denses, on la congestió del trànsit és un problema real i creixent.

Airbus vol fer realitat els taxis aeris que volen de forma autònoma

Probablement no serà capaç de fer volar un taxi l'any 2021, però la companyia vol posar un prototip a l'aire al 2017. La subdivisió A3 d'Airbus, és una unitat centrada en la innovació. Situada a Silicon Valley, està treballant en la construcció d'una plataforma d'aeronaus anomenada Vahana. Aquest disseny es preveu que portarà passatgers i càrrega. A més, també podria ajudar a companyies com Amazon en la última milla.
El líder del grup A3 del projecte d'Airbus, Rodin Lyasoff, diu a la revista corporativa de la companyia, que posar Vahana al cel l'any 2017 és factible, ja que les peces de tecnologia individuals que calen ja hi són, incloent les bateries, el motor i fonaments bàsics d'aviònica. Un dels majors desafiaments que enfronta actualment l'equip des d'un punt de vista de l'enginyeria és la construcció d'un sistema integral d'evitació d'obstacles - com els que ajuden els cotxes sense conductor de Google a navegar per les carreteres, però cal ser optimitzat per a vehicles que volin.

Airbus vol fer realitat els taxis aeris que volen de forma autònoma

La demanda de flotes de transport de personal i càrrega autònoma eventualment podria resultar en milions d'aeronaus desplegades a tot el món, d'acord amb Lyasoff, però hi ha un gran obstacle en el camí en termes de proves en el món real, ja que cap país permet actualment sistemes de control remot per volar en les zones urbanes. No obstant això, s'ha autoritzat a fer un prototip pel servei de lliurament de paquets amb un avió no tripulat operat per Airbus el qual disposa d'autorització per a la realització de proves al campus de la Universitat Nacional de Singapur al 2017, fet que possiblement faciliti aplanar el camí.

Airbus vol fer realitat els taxis aeris que volen de forma autònoma

A llarg termini, l'objectiu de Vahana és fer possible que els vehicles autònoms compartits transportin passatgers. Airbus els anomena els CityAirbus. Aquests, es podrien reservar a través de telèfons intel·ligents per individus que, al seu torn, informarien al seu heliport proper per pujar a bord i poder compatir un trajecte amb altres passatgers. Compartir amb diversos usuaris, permetria sufragar el cost, d'acord amb Airbus, fent d'aquest un servei més assequible que les opcions de transport autònom modernes.

Font: Darrell Etherington