04/01/2017

Així es compra un Tesla a l’Estat espanyol

Fins a la implantació definitiva de la marca en el nostre mercat, fer-se amb un Tesla és una aventura pròpia de pioners. Tot i així, hi ha gent disposada a això (circulen uns 60 cotxes d'aquesta marca amb plaques espanyoles), com el valencià Aland Bru. Un tècnic especialista de 52 anys membre fundador del club de la marca a l'Estat que explica al diari ABC els detalls del procés.
Fins a la implantació d'una xarxa comercial a Espanya, prevista per a mitjans de 2017, el procés complet es fa per Internet. Des de l'1 de desembre la pàgina web està disponible en català. Els clients del nostre país poden visitar tesla.com/es_ES per dissenyar i encarregar el Tesla que millor s'adapti al seu estil de vida, triant entre una selecció de les opcions líders en la seva gamma, així com un rendiment i usabilitat sense igual.

Així es compra un Tesla a l'estat espanyol

Un cop seleccionat el model a la seva pàgina web, s'especifiquen els seus extres i opcions. Un assessor de la marca explica en tot moment les característiques del vehicle i atén els dubtes que poden sorgir.
A continuació s'abona un primer senyal i després una segona quantitat. El Tesla europeu es fabrica a Califòrnia (Estats Units) i s'acaba d'acoblar a Tilburg (Holanda). Quan està acabat, s'abona la resta del preu total.
El cotxe s'envia al seu propietari per camió, que també pot recollir a la factoria holandesa. Tot i que que en breu, a partir d'aquest 2017, els compradors podran acudir a les oficines comercials de Madrid i Barcelona per recollir-lo.
La garantia contempla 8 anys per al cotxe i bateria. Les revisions són anuals o cada 20.000 km, però no són obligatòries. De moment, i fins a la posada en servei del servei tècnic en Espanyes, el més proper és a Bordeus (França).

Tesla Model 3
Donat a conèixer el 2016, aquesta berlina compacta contempla un preu d'arrencada de 35.000 dòlars. Tindrà una autonomia superior als 346 km, així com una ràpida acceleració de 0 a 100 km / h inferior als 6 segons ja des de la versió bàsica. Està previst que els lliuraments comencin abans de finalitzar 2017. Fins i tot la versió d'entrada estarà habilitada per a la càrrega ràpida (supercharging) i disposarà del maquinari necessari per dur a terme conducció assistida Autopilot. Al seu torn, comptarà amb cinc places, maleters posterior i un altre menor davanter. El cotxe aspira a aconseguir la màxima puntuació en les proves de seguretat en totes les categories i, entre d'altres, comptarà amb sostre de vidre panoràmic.

Així es compra un Tesla a l'estat espanyol

Tesla Model X
És la declinació tot camí de la gamma, basada en la plataforma del Model S. A la venda als Estats Units des de 2015 amb un preu d'entre 112.00 i 132.000 $. Ofereix capacitat per a set adults i singularitats com portes posteriors d'obertura cap amunt, tipus gavina. El seu paquet de bateries, de 60 kWh, 75 kWh, 90 kWh o 100 kWh, és pla i s'allotja sota el pis. El cotxe compta amb dos motors, un per eix, el que proporciona tracció integral. La seva acceleració de 0 a 100 km / h, ja en el model base, és d'uns concisos 6,2 segons, mentre que la del Model X P100D baixa a 3,1 segons amb l'opció Ludicrous Mode, cosa que el configura com el SUV més ràpid del món.

Així es compra un Tesla a l'estat espanyol

Tesla Model S
Aquest luxós sedan (des uns 80.000 dòlars) va començar els lliuraments al 2012. La producció anual és de 50.000 unitats. Pot acomodar a cinc adults i dos nens en transportins al maleter (van en sentit oposat a la marxa), ofereix una autonomia de 338 a 507 km i una acceleració de 0 a 100 km / h que oscil·la entre 2,7 i 5, 8 segons. En un endoll de 240 V, 20 kW i alt amperatge permet pujar l'autonomia en 100 km per cada hora de càrrega (unes 5 per omplir del tot la bateria de 85 kWh). N'hi ha de tracció posterior i total (amb dos motors elèctrics). El paquet de bateries s'allotja sota el pis. És de ió liti amb 60 kWh, 75 kWh, 90 kWh o 100 kWh. I la carrosseria és d'alumini, reforçada amb acer al bor.

Així es compra un Tesla a l'estat espanyolFont: ABC