17/07/2018

Així es fan les carns madurades

Les carns madurades de bestiar boví, de vaques i bous de races molt especifiques, se sotmeten a un llarg procés d’envelliment abans de cuinar-les que els dóna més sabor, melositat i una textura molt més suau. Us expliquem com és el procés:

 

  1. Envelliment. Les peces madurades se sotmeten a un procés d’assecatge en què intervenen un procés de fermentació i certs bacteris que trenquen les fibres musculars de la carn i l’acidifiquen. Se seleccionen carns de races selectes i talls de gran qualitat que tinguin greix intramuscular. Amb això s’aconsegueix més concentració del sabor i una textura més suau i melosa, però no sucosa, perquè ha perdut humitat.
  2. Sense risc. Hi ha una diferència fonamental entre una carn madurada i una de putrefacta, i té a veure amb humitat i la mala manipulació. La carn amb un control estricte d’humitat i temperatura, en cambres específiques i amb mans expertes, pot estar molt de temps madurant sense que representi cap perill.
  3. No ho proveu de fer a casa. És indispensable que el procés de fermentació i acidificació de la carn el portin a terme mans especialistes, que controlin la manipulació perfecta de la carn en cambres frigorífiques especialitzades, amb ventilació i temperatures controlades.

 

A Arderiu La Carn disposem de carn de vedella madurada de la millor qualitat, com és el cas de l’entrecot. 😍 Consulta els nostres productes a 👉 http://arderiu.net/productes/vedella-i-bou/

Pots llegar l’article sencer a 👉 https://www.cuina.cat/consells-de-cuina/aixi-es-fan-les-carns-madurades_200832_102.html