19/04/2017

Al 2025 hi haurà 75.400 milions de dispositius connectats

Amb el continu creixement de la tecnologia, les possibilitats que l'IOT o Internet de les Coses oferirà a la societat en el futur proper i llunyà són enormes. IHS preveu que aquest mercat de l'Internet de les Coses creixi fins a sobrepasar 30 milions de dispositius al 2020 i 75 milions el 2025. Dins de l'IOT, hi ha un tipus de solució que està guanyant cada vegada més adeptes, es tracta dels dispositius de geolocalització.

Al 2025 hi haurà 75.400 milions de dispositius connectats

Aquestes unitats funcionen principalment mitjançant la digitalització d'elements, d'aquesta manera es crea un sistema que permet controlar pràcticament tots els objectes personals. "La idea és poder delegar en la tecnologia l'obligació de recordar on estan ubicats els nostres objectes personals. Fa uns anys recordàvem tots els números de telèfon, en canvi ara confiem aquesta tasca en els nostres smartphones", assenyala Christian Johan Smith, president i cofundador de TrackR.
TrackR aposta ara per la geolocalització a través de la veu. L'equip de la companyia californiana treballa al costat d'Amazon per millorar l'assistent virtual de veu Alexa. "Aquesta eina ajudarà a trobar els teus objectes amb tan sols preguntar en veu alta", apunta Smith.

Al 2025 hi haurà 75.400 milions de dispositius connectats


Un altre exemple de IOT són els smartwatches. Ofereixen la possibilitat d'utilitzar un smartphone completament funcional al canell per fer trucades, programar cites o llegir les notícies. També existeixen ja dispositius connectats a casa, que permeten controlar la temperatura de la llar, assegurar-se que els llums estan apagats o, fins i tot, per recordar on són les claus abans de sortir de casa. L'Internet de les Coses (IOT) ja ha canviat la forma de viure, treballar i interactuar de gran part de la societat i el nombre de dispositius connectats no para de créixer.

Al 2025 hi haurà 75.400 milions de dispositius connectats


El principal objectiu de l'IOT és poder aprofitar Internet perquè objectes prèviament inanimats, en molts casos a través d'aplicacions, es comuniquin amb les persones i entre sí. Són els primers anys de la revolució de l'IOT, com ho demostra el potencial de creixement del mercat i la manca de protocols comuns.
Les futures plataformes IOT oferiran una comunicació eficaç entre una gran varietat de dispositius i permetran als consumidors aprofitar aquests avantatges. Segons el fundador de TrackR, companyia especialitzada en la geolocalització i rastreig d'objectes, "quan la tecnologia arribi a una maduresa en la qual els usuaris poden assumir la seva utilitat, la humanitat serà lliure de especialitzar-se en altres àrees, de la mateixa manera que l'automatització de la granja va permetre al meu avi a Kansas assistir a l'escola de medicina", conclou.

Font: RedesTelecom