23/11/2016

Alguns consells per cuidar la vista davant de les pantalles

Estem exposats constantment a les pantalles: a la feina, en els moments d’oci, en la manera com ens comuniquem… i això ens facilita molt la vida però alhora ens pot provocar cansament visual.

Hi ha empreses que ja han aportat solucions, com ara els modes nocturns d’algunes apps per evitar que mirar el mòbil de nit ens provoqui insomni. De totes maneres, amb aquests trucs pots evitar molèsties visuals:

No fer servir el mòbil al sol. Si fas ombra amb la mà per intentar contestar un missatge, en realitat estàs forçant la vista. La solució: vés a un lloc amb ombra, entra en un espai tancat o agumenta la brillantor de la pantalla.

Entorn il·luminat mentre treballes. Intenta, també, que els llums no es reflecteixin a les pantalles, ja que causaran impacte sobre la teva vista.

No fer servir el mòbil al llit a les fosques. Convé fer-ho amb algun tipus d’il·luminació per evitar una pèrdua visual transitòria.

Allunya els dispositius. Tant els mòbils com els ordinadors. Els mòbils han d’estar a l’alçada dels ulls i separats al menys a un braç de distànica.

Ulleres especials. Hi ha gent que es posa ulleres per treballar amb els dispositius digitals. Eviten alguns tipus de llum i els seus efectes, com la sequedat o la irritació dels ulls.

La brillantor de la pantalla. Pujar-la o baixar-la segons l’ambient.

Lletres grans o zoom. Que no t’hagis d’acostar a la pantalla per llegir-les.

Descans. Cal allunyar-se de la pantalla cada 20 o 30 minuts, parpellejar regularment o tancar els ulls, fixar la vista a un punt més llunyà de l’ordinador.

 

Font: El Confidencial