26/03/2018

Amazon té un missatge per a Google: els productes Nest no són benvinguts

Fa poc, Amazon va donar un missatge no gaire agradable a Google. L'empresa va afirmar que no vendria cap dels nous productes de Nest, la seva divisió de dispositius intel·ligents per a la llar. Com a conseqüència, Nest va prendre una altra decisió: retirar tota la seva gamma de productes de la botiga d'Amazon.

Amazon té un missatge per a Google: els productes Nest no són benvinguts

Tot i que encara hi ha productes Nest a Amazon, el diari digital Business Insider reporta que quan s'acabi l'estoc, els productes Nest deixaran d'aparèixer. Segons el mitjà, la decisió de no vendre els nous productes de Nest no tenia res a veure amb la qualitat d'aquests, els quals tenen ressenyes molt bones a Amazon. Representants d'Amazon van afirmar que la decisió havia estat presa per persones amb poder a la companyia.
Encara que cap dels representants d'Amazon va esmentar el nom de Jeff Bezos, l'equip de Nest se'n va anar amb la impressió que el responsable de la decisió havia estat el CEO de l'empresa.
La decisió d'Amazon de deixar de vendre productes Nest té grans implicacions per al futur de la companyia. Clarament assenyala que considera Google, amb la seva divisió Nest, el seu major rival en el sector de productes intel·ligents per a la llar.

Amazon té un missatge per a Google: els productes Nest no són benvinguts

Recordem que Amazon està centrada en el desenvolupament i comercialització d'Alexa, el seu assistent de veu intel·ligent. A més de ser un assistent de veu, Alexa també és la plataforma d'Amazon per a dispositius intel·ligents per a la llar, com ara llums, cadenats o altaveus. Al febrer, Amazon va anunciar que compraria Ring, una empresa que fabrica timbres intel·ligents o altres dispositius de seguretat intel·ligents.
Actualment, el Google Assistant li està fent competència a Alexa. D'altra banda, els altaveus intel·ligents de Google competeixen amb l'Amazon Echo.
Segons Business Insider, Nest va decidir retirar el seu catàleg de productes d'Amazon perquè volia oferir tot el que fabricava o res. No està clar si els productes de Nest es podran vendre a Amazon en el futur mitjançant Amazon Marketplace, un programa que permet que tercers venguin els seus productes a Amazon.
No és la primera vegada que Amazon ha actuat en contra de Google per temes de competència. Amazon no ven maquinari de Google com els seus altaveus intel·ligents o el seu telèfon intel·ligent, el Pixel. Google tampoc es queda amb els braços creuats, però. Ha bloquejat YouTube a l'Amazon Fire TV i el Tiro Show per suposadament violar els seus termes de servei. (No obstant això, Amazon recentment va anunciar que començaria a vendre l'Chromecast de nou).

Amazon té un missatge per a Google: els productes Nest no són benvinguts

Encara que sembli una mica lleig el que Amazon li ha fet a Nest, probablement no és il·legal.
Chris Sagers, un professor de dret a la Universitat Estatal de Cleveland, va afirmar que Amazon probablement no es ficaria en problemes legals perquè no té un monopoli sobre el sector de dispositius intel·ligents per a la llar. Per tant, les seves accions no són perjudicials per a la competència.
"Probablement no és il·legal", va dir Sagers. "És lleig ... però la llei nord-americana diu que fins als monopolistes tenen una àmplia llibertat per escollir amb qui tracten".

Font: Business Insider