26/04/2022

ANNA GRIMM. XARXES CRIMINALS

 

Anna Grimm Xarxes Criminals. Montse Sanjuan

 

Quatre anys després d''Anna Grimm. Memòria Mortal' ens retrobem amb la Grimm, la sergent dels Mossos destinada a Lleida.


Com és habitual en les novel·les protagonitzades per la Grimm, ens trobem amb dues trames que corre paral·leles i que aquest cop res tenen a veure una amb l'altre.

Comencem descobrint-nos a la protagonista de vacances a Mallorca. S'està a casa de la seva amiga de la facultat, la Sam, qui s'ha cassat amb un important empresari de la restauració, en Robert. Tot i que les vacances transcorrien plàcidament i que el marit de la seva amiga és educat i galant amb ella, hi ha quelcom que no acaba de convèncer-la.
Tan bon punt acaba les vacances i arriba a Lleida, la Grimm haurà de fer front a l'assassinat d'un jove en un parc de la ciutat. El noi no és de Lleida i ella i el seu equip hauran d'aconseguir respostes al munt d'interrogants que s'obren: que el va portar a la capital del Segrià?, i qui i perquè el van matar?

Anirem seguint els dos casos simultàniament i sabent tant del que succeeix a Mallorca, encara que en menor mesura a causa de la distància que separa a les dues amigues i coneixent a en Carles, el jove assassinat, a través dels seus familiars i amics.

Veurem un creixement personal de la protagonista, sabrem una mica més de la seva vida, tot i que aquesta encara és un tema molt privat, pel caràcter reservat de l'Anna. La veurem exercí com a cap del seu grup i enfrontar-se a la insubordinació del Caporal Magrinya.
També retrobarem constants al·lusions al seu passat i al segrest de la Clara, la seva germana, cas que vàrem conèixer a ‘La sergent Anna Grimm’ el primer dels llibres protagonitzats per la Grimm.

La Montse Sanjuan ens posa davant de temes tan peluts i desgraciadament actuals com són els maltractaments i les extorsions i els xantatges. Davant el raser moral d'acceptar, o no, que algú comercialitzi amb el seu cos per diners. O la credibilitat cega de segons quins cossos de l'orde públic davant una persona amb un alt estatus social i econòmic.