28/06/2017

Apple desenvolupa una tècnica per al control de la diabetis

Apple està desenvolupant, en el més estricte secret, una tècnica per facilitar el monitoratge de la diabetis a través de sensors. El canal CNBC va indicar que el projecte parteix d'una idea de l'emblemàtic fundador de la companyia, Steve Jobs, qui albirava l'ús d'objectes com un rellotge connectat per mesurar diferents paràmetres fisiològics, inclosa la glucosa.

Apple desenvolupa una tècnica per al control de la diabetis

Aquesta tècnica permetrà als diabètics verificar de manera contínua els seus nivells de glucosa i evitar, com és habitual, les obligades punxades per controlar els seus nivells de sucre a la sang. CNBC va afirmar que el projecte es va convertir en una realitat fa més de cinc anys (Jobs va morir el 2011) i està prou avançat perquè Apple procedeixi a assajos de viabilitat i ja està ocupant-se de temes com la regulació. El projecte va ser desenvolupat per un equip d'una trentena de persones a inicis del 2016.

Apple desenvolupa una tècnica per al control de la diabetis

El desenvolupament d'aquest producte, que es recolza en els sensors òptics i implicaria probablement al rellotge "Apple Watch" llançat el 2015, situaria a la companyia en un terreny ja explorat fa diversos anys per Google, a través de la seva casa matriu Alphabet, que va llançar a finals del 2016 un empresa mixta amb el laboratori francès Sanofi per crear exclusivament objectes connectats de monitoratge d'aquesta malaltia. El grup en qüestió, Onduo, va anunciar que els primers productes sortiran al mercat abans de dos o tres anys.