14/06/2017

Barbacoa Saludable

Les barbacoes a l’aire lliure són el millor ingredient per a què siguin saludables i les puguis gaudir amb els amics

Quant arriba la calor i el bon temps, arriben les barbacoes! Són la millor època i la millor excusa per a reunir-se amb els amics, la família i gaudir d’una bona companyia.

Però és clar, si estàs de dieta, pensaràs que la barbacoa no és el millor àpat, però… sempre hi han solucions i opcions per a mantenir la dieta i poder assaborir d’una bona carn 🙂

Per començar, assegura que estàs utilitzant brases de carbó, que duren molt temps i aporten calor contant. És molt important que no es fagin flames, tant per la seguretat personal com per no cremar el menjar.

S’ha de col·locar la graella no molt a prop de les brases per a què el calor directe als aliments no sigui excessiu i es puguin anar escalfant lentament.

Una de les coses que podem destacar de les barbacoes, és que es poden cuinar diferents carns que no en les paelles. El que és més habitual és les costelles de xai, els entrecots,  les costelles de porc i el pollastre. Per a què sigui saludable, s’ha de triar els talls més magres i donar-li’ls un toc de sabor a través de les espècies.

Les costelles es poden marinar la nit anterior, per exemple, amb salsa de soja i una mica d’all en pols.

El pollastre també és un clàssic que no pot faltar en una barbacoa, també és bona idea marinar-lo la nit anterior i afegir espècies al gust per a donar-li el toc personal.

 

 

Les costelles xai i l’entrecot amb uns 5 minuts estaran llests, en canvi les costelles de porc i el pollastre tardaran uns 10 minuts aproximadament.

I fins aquí podeu gaudir d’una barbacoa saludable amb Arderiu la Carn!