11/10/2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d’avui divendres 12 d’octubre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 12 d’octubre de 2018
---------------------------
(2n. resum de la 10a. Catequesi del Papa Francesc dedicada a “Els Manaments”, i centrada en el cinquè: ‘No mataràs’.- Audiència General, dimecres 10 d’octubre, plaça de Sant Pere del Vaticà):

«La violència i el rebuig de la vida neixen de la por. 

Pensem, per exemple quan es descobreix que una vida que està per néixer, és portadora d'una discapacitat, fins i tot d'una discapacitat greu. Els pares, en aquests casos dramàtics, necessiten una veritable proximitat, una veritable solidaritat, per afrontar la realitat superant temors comprensibles. En canvi, sovint reben consells apressats per interrompre l'embaràs, és a dir, això és una manera de dir: interrompre l'embaràs vol dir llevar la vida a un, directament.

El que porta l'home a rebutjar la vida, són els ídols d'aquest món: els diners, el poder, l'èxit. Aquests són paràmetres erronis per avaluar la vida. L'única mesura autèntica de la vida és l'amor, l'amor amb què Déu l'estima, l'amor amb el qual Déu estima tota vida humana.

De fet, el sentit positiu del manament 'No matar' és que Déu és amant de la vida. A cada nen malalt, en cada ancià feble, en cada emigrant desesperat, en cada vida fràgil i amenaçada, Crist ens busca, busca el nostre cor, per obrir-nos l'alegria de l'amor».
-----------------------------
Santoral d’avui:

-Mare de Déu del Pilar, apareguda a Saragossa segons la tradició (s. VII), patrona d’Aragó.
-Sant Serafí de Monte Granario, religiós caputxí.
-Santa Domnina, verge.
-Sants Crònides, Leonci i serapió, màrtirs.
-Sant Teodor Estudita, monjo.
-Santa Arlinda, abadessa.
-Sant Maximilià, bisbe.
-Sant Valfrid, bisbe. 
-Sant Salví, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!