16/02/2018

BP aposta per carregadors mòbils de vehicles elèctrics

BP aposta per una variant molt versàtil dels sistemes de càrrega per a vehicles elèctrics: els portàtils. La companyia ha decidit invertir cinc milions de dòlars -al voltant de quatre milions d'euros al tipus de canvi actualment- a FreeWire Technologies, el fabricant d'aquests sistemes, i els començarà a desplegar aquest any a les seves instal·lacions a Europa. Començarà al Regne Unit i arribaran a l'Estat espanyol durant aquest mateix 2018.

BP aposta per carregadors mòbils de vehicles elèctrics

BP, com les altres grans petrolieres, s'està adaptant a gran velocitat al progressiu increment de vehicles elèctrics. Tufan Erginbilgic, director executiu de la divisió de Downstream de la companyia, ho exposa així: "La mobilitat està canviant i BP està decidida a mantenir-se com a subministrador de combustible de referència en el futur. La càrrega dels vehicles elèctrics, indubtablement, serà una part important del nostre negoci, tot i que la demanda dels clients i la tecnologia encara estan evolucionant".

320 milions invertits
Per identificar les solucions tecnològiques energètiques amb major recorregut, BP compta amb una àrea de negoci específica -BP Ventures- que des de 2006 ha invertit més de 320 milions d'euros en projectes potencialment disruptius, majoritàriament en l'exploració i producció d'hidrocarburs, així com en els processos de transformació energètica.

BP aposta per carregadors mòbils de vehicles elèctrics

En l'actualitat compta amb una cartera de 42 projectes en marxa i s'enfoca en productes biològics i amb baixes emissions de carboni, gestió del carboni, energia i emmagatzematge, mobilitat avançada i transformació digital.

BP aposta per carregadors mòbils de vehicles elèctrics

I FreeWire, una empresa radicada a San Francisco (EUA) és l'últim projecte en què s'ha fixat BP Ventures: "Usant el sistema mòbil de FreeWire -indica Erginbilgic- podem respondre ràpidament i proporcionar serveis de recàrrega als clients sense necessitat de fer grans inversions en tecnologies i infraestructures fixes".

Font: El Economista