02/08/2017

Còctel de gaspatxo per a les nits d’estiu

El gaspatxo és un dels plats estrella de la cuina espanyola, capaç de pal·liar els efectes de les altes temperatures. Aquest es va reinventant any rere any, i aquesta vegada ho fa en forma de còctel. Es tracta d’una beguda que admet variacions infinites i promet refrescar com mai les nits d’estiu.

Tomàquet, pebre, ceba, all, pa, aigua, oli i vinagre són els ingredients bàsics d’aquesta recepta típica andalusa, part fonamental de la cultura general de qualsevol espanyol i que, en els últims anys, ha donat lloc a variacions que juguen amb la resta de productes de la gastronomia nacional, com els mariscos, o les fruites, que han portat el gaspatxo al terreny dels aliments dolços.

15948-127713-gazpacho-en-coctel-para-las-noches-de-verano

Ara podem aprofitar per refrescar aquestes caloroses vesprades, i fer-ho amb versió còctel.

Després d’haver conquistat diverses cuines caseres i professionals de tot el món, aquesta opció edulcorada arriba als restaurants en forma de còctel, una enginyosa beguda que barreja tradició i innovació.

Així, hi ha diversos còctels de renom com per exemple el “Dry Martini” adquireixen un gust espanyol de la mà del gaspatxo de síndria, amanit amb talls rodons de la mateixa fruita, o el “Bloody Mary”, que s’uneix al gaspatxo de maduixa, sempre mantenint les gotes de tabasco per donar-li la potència que tant el caracteritza.

w800px_15948-127714-gazpacho-en-coctel-para-las-noches-de-verano

Una de les opcions més innovadores és el “Coconut Groove”, el·laborat amb un gaspatxo de matisos tropicals a base de pinya, mango i coco, que s’acompanya amb rom blanc i suc de llimona, una beguda perfecta per traslladar-se al Carib amb un parell de glops.

15948-127715-gazpacho-en-coctel-para-las-noches-de-verano

El daiquiri, un dels còctels més populars entre les estrelles de Hollywood, ha donat una volta cap als cítrics gràcies al gaspatxo de nectarina, ric en carotens que ajuden a protegir la pell dels efectes del sol, i aconseguir un bronzejat daurat i longeu.

Bàsic en els menús estiuencs, amic de l’operació biquini, i convidat a les cuines d’avantguarda, el gaspatxo és un plat que mai deixa d’evolucionar, i que aquest estiu s’ha superat a si mateix per arribar a ser el rei de les nits estiuenques.

Aquest article el trobareu aquí.