07/08/2018

Com evitar les intoxicacions alimentàries a l’estiu 🌴🌞

És estiu i és justament en aquest període de l’any quan hem de vigilar més amb les intoxicacions alimentàries. I és que, amb les altes temperatures, hem d’augmentar les mesures higièniques.

Sabem que el sol i les altes temperatures són l’ambient perfecte per a la colonització de microorganismes bacterians. Aquests, si no vigilem, creixen més de pressa durant els mesos d’estiu i en llocs càlids, ja que necessiten calor i humitat per reproduir-se.

Per altra banda, les vacances i el bon temps col·laboren al fet que tothom vulgui compartir menjars a l’aire lliure, escapades al camp per a fer pícnics, etc. Però si realment volem compartir i gaudir d’aquests moments únics sense haver d’acabar a l’hospital, és fonamental tenir uns bons hàbits en el procés de manipulació d’aliments, tant abans com després de cuinar-los, i seguir unes senzilles pautes d’higiene. Aquí us en deixem unes quantes:

  1. Examinar l’aspecte extern del producte fixant-nos que a l’etiqueta hi hagi informació referent als ingredients, condicions de conservació i data de caducitat.
  2. No trencar la cadena del fred, ja que a temperatura ambient els bacteris es multipliquen.
  3. Separar els productes crus dels cuinats per evitar la possible transmissió de microorganismes mitjançant la contaminació creuada. No barrejar utensilis i recipients per aliments crus i cuinats.
  4. Utilitzar aigua potable i rentar-se les mans sempre abans de manipular aliments.
  5. Netejar els utensilis i superfícies cada vegada que es manipuli un aliment diferent, recordant que les mans del manipulador són un utensili més.
  6. Cuinar les truites cuinant bé l’ou, i consumir-les preferentment tot seguit. En cas que no es pugui, posar-les a la nevera.
  7. Consumir les salses que continguin ou cru de manera immediata, i preparar-les extremant les precaucions d’higiene.
  8. Conservar en fred els aliments freds i ben calents els de consum en calent, evitant sempre les temperatures temperades.

 

Si vols més informació, pots consultar l’article sencer a 👉 http://www.eladerezo.com/salud-y-bienestar/intoxicaciones-alimentarias-verano.html