És estiu i és justament en aquest període de l’any quan hem de vigilar més amb les intoxicacions alimentàries. I és que, amb les altes temperatures, hem d’augmentar les mesures higièniques.
Sabem que el sol i les altes temperatures són l’ambient perfecte per a la colonització de microorganismes bacterians. Aquests, si no vigilem, creixen més de pressa durant els mesos d’estiu i en llocs càlids, ja que necessiten calor i humitat per reproduir-se.
Per altra banda, les vacances i el bon temps col·laboren al fet que tothom vulgui compartir menjars a l’aire lliure, escapades al camp per a fer pícnics, etc. Però si realment volem compartir i gaudir d’aquests moments únics sense haver d’acabar a l’hospital, és fonamental tenir uns bons hàbits en el procés de manipulació d’aliments, tant abans com després de cuinar-los, i seguir unes senzilles pautes d’higiene. Aquí us en deixem unes quantes:
Si vols més informació, pots consultar l’article sencer a http://www.eladerezo.com/salud-y-bienestar/intoxicaciones-alimentarias-verano.html