06/04/2017

Complex d’emmagatzematge amb una potència de 20 MW amb bateries Powerpack de Tesla

A Califòrnia s'ha inaugurat un complex d'emmagatzematge de 20 MW amb bateries Powerpack de Tesla, construït en temps rècord.

Complex d'emmagatzematge de 20 MW amb bateries Powerpack de Tesla
Imatge d'una part del complex d'emmagatzematge de la subestació Mira Loma

El complex es coneix com la subestació Mira Loma de Southern Califòrnia Edison (SCE), una companyia que proveeix electricitat a prop de 14 milions de persones en aquest estat. Bàsicament es tracta dos sistemes amb una potència de 10 MW, cadascun compost de 198 Powerpacks Tesla, és a dir bateries de ió-liti, i 24 inversors. El sistema modular, segons informa SCE en un comunicat, permet que estigui connectat a dos circuits separats de la subestació.

Complex d'emmagatzematge de 20 MW amb bateries Powerpack de Tesla

Les bateries poden carregar-se quan la demanda és baixa i emmagatzemar energia fins a 80 MWh, suficient per alimentar 15.000 llars durant quatre hores, s'assegura.
Les bateries, segons diu el comunicat, poden carregar-se quan hi ha més energia renovable que la demanda, i subministrar aquesta energia als clients durant les hores punta. Això permet un major ús de tecnologia d'energia neta, com la solar residencial, i ajudarà a Califòrnia a complir les seves metes d'energia i canvi climàtic. L'estat ha fixat un objectiu a les seves empreses de serveis públics perquè tinguin més de 1,3 GWh d'emmagatzematge d'energia per al 2020.

Complex d'emmagatzematge de 20 MW amb bateries Powerpack de Tesla

Urgència a causa d'un accident mediambiental
Un aspecte molt destacat de la instal·lació del sistema és el poc temps que va portar dissenyar-lo i posar-lo operatiu. Com s'assegura des de la mateixa companyia elèctrica, l'oferta de Tesla va ser seleccionada enfront d'altres al setembre i el projecte es va acabar a finals de l'any passat.
La promptitud de la mesura està relacionada amb un episodi ocorregut a l'octubre del 2015, quan es va descobrir una fuita en el sistema d'emmagatzematge subterrani de gas natural d'Aliso Canyon, prop del barri de Porter Ranch, Los Angeles, que va alliberar gairebé cent mil tones de metà i 7.300 d'età a l'aire abans que pogués ser segellat al febrer de 2016.

Complex d'emmagatzematge de 20 MW amb bateries Powerpack de Tesla

Segons diferents reports periodístiques, van ser diversos els residents propers a aquesta instal·lació que van declarar patir mals de cap, nàusees i hemorràgies nasals greus. També, al voltant de 50 nens per dia van ser atesos per hemorràgies nasals greus i va haver-hi un increment en les infeccions d'ulls, orelles i coll. Més de 2.200 famílies van haver de ser temporalment reubicades així com dues escoles.

Font: Panorama