Una de les especialitats d’Arderiu la Carn són els “pintxos moruns” a l’estil de Canovelles. Els trobem en moltes barbacoes i servits a molts bars com a tapa… Però, què en sabem d’aquests “pintxos”? D’on provenen? Avui us ho descobrim.
L’origen del seu nom prové dels països àrabs del nord de l’Àfrica, tot i que el “pintxo” original no era de porc, ja que està prohibit per l’Islam, sinó de xai. La tradició indica que aquests països tenien prohibit utilitzar ganivets a l’hora de menjar, ja que es consideraven una arma, i per això trossejaven la carn a la cuina i la posaven a la broqueta per rostir-la i després servir-la a taula.
A l’actualitat, la majoria de “pintxos moruns” són de porc adobat amb una salsa que acostuma a portar pebre vermell, pebre, oli d’oliva, sal, all…, una mica picant. També es poden elaborar amb carn de pollastre o de vedella. Moltes vegades s’insereixen els daus de carn en un “pintxo” de metall o de fusta d’uns 20-25 centímetres, però d’altres vegades se serveix la carn especiada a granel, sense el “pintxo”. Així, a granel, és com trobaràs els “pintxos moruns” a Arderiu la Carn, ja que ens sembla més pràctic perquè el client pot adquirir-ne la quantitat que desitgi.
Hi ha moltes maneres de cuinar-los, però les formes més habituals són a la planxa o a la barbacoa. Es poden servir sols, ja que tenen molt gust per ells sols, o acompanyats de verdures com pastanagues, ceba caramelitzada, tomàquet, albergínia, bitxo o xampinyons, o també amb patates fregides, salsa barbacoa, etc…
Tant si no els has provat mai com si t’encanten, estàs de sort. Aquesta setmana tenim una SUPER OFERTA de 3×2: si en compres 2 te’n emportes 1 de regal! No la deixis escapar!