17/11/2016

Coses que no saps sobre el Núvol

Amb el Núvol és possible guardar gran quantitat d’informació i poder-hi accedir des de qualsevol dispositiu, moment i lloc. Per a les empreses, el cloud computing també és una bona eina: estalviar-se diners, tenir més seguretat, accés a tecnologies punteres sense haver de comprar-les… Tot seguit, recopilem algunes característiques del Núvol que segur que no sabies:

Contribueix al medi ambient. Els serveis cloud podrien retallar la contaminació atmosfèrica en 85,7 milions de tones mètriques anuals el 2020.

El país que més estalvia. Espanya és el país europeu que més estalvia gràcies al Núvol. Les empreses estalvien un 15% de mitjana, algunes superant el 50%.

Tecnologia punta a preu reduït. Les empreses poden aprofitar les infraestructures de les companyies que ofereixen serveis al Núvol. S’estalvien de comprar-les, de tenir una estructura sobredimensionada i d’haver-ne de fer el manteniment.

Seguretat. Els centres de dades on es guarda informació del Núvol tenen mesures de seguretat com la vigilància 24 hores, l’anti-malware… de manera que les empreses que hi guarden dades no han d’estar receloses de deixar la informació en una plataforma que no els pertany.

Increment del PIB. El cloud computing pot propiciar que el PIB de la Unió Europea pugi fins a 160 milions d’euros a l’any i es crein uns 3,5 milions de llocs de treball d’ara fins al 2020.

Font: El País Tecnología