31/08/2016

De bisbes, capellans i els seus sermons…

Novament el sermó d'un capellà (en aquest cas el de La Bisbal del Penedès) ha fet entrar en ebullició el personal.
Veig que encara hi ha gent que no ho té clar, per això els hi recordaré: TOTES les esglésies (catòlica, musulmana o jueva) són iguales; masclistes, homòfobes i, de manera genèrica, autoritàries. La diferència entre elles està en la societat en la que actuen. A l'Europa heredera de la revolució francesa, el màxim a que poden aspirar és a fer sermons pels seus, cada vegada més grans i menguants, fidels; a determinats païssos àrabs poden imposar la seva dictadura teocràtica al conjunt de la societat.
A Europa, si puguessin, ens farien passar per l'aro. A l'estat espanyol ja van fer-ho (no fa tant), durant dècades.
Catalunya o Espanya no són França o Suècia. Aquí encara l'església vol condicionar el conjunt de la societat, i quan tenen un govern "amic" encara ho mig fan. Però la majoria de la societat passa olímpicament de la seva concepció medieval de la moralitat.
Sóc ateu, però profundament laicista. Crec que s'han de respectar totes les idees, fins i tot les més absurdes. Respecto les creènces, sempre i quan quedin situades en l'ambit estrictament privat.
Si un capella o un iman, a casa seva i davant el seu ramat diu imbecilitats, el probema serà de qui continua anant a sentir-ho.
Si un regidor o un diputat (i més si no és creient) va a casa d'un capellà, perquè a les festes del poble és "tradició" que vagin els representants civils, i allà sent sermons masclistes o homòfobs, que no es queixi.
Als imbècils que protesten si un regidor es nega a anar a la processió o la misa de "festa major" i després es posen les mans al cap quan senten bajanades com les del capellà de La Bisbal, doncs això, fe'ls-hi constar la seva imbecilitat...