23/11/2017

D’on ve el costum de regalar cistelles per Nadal?

En aquestes dates, una de les tradicions més arrelades és la d’obsequiar clients, empleats o amics amb una cistella plena d’aliments i begudes. És la famosa “Cistella de Nadal”. Però, d’on prové aquesta tradició? Ni més ni menys que de l’època romana. Els romans l’anomenaven sportula perquè venia en una cistella d’espart o de vímet.

Al desembre, coincidint amb Saturnalia, es feien sacrifics i un banquet públic en honor al Déu Saturn fins el dia 25 de desembre. Els romans feien regals als amics i familiars, intercanviant les sportulas amb oliva, llorer, figues seques i altres aliments.

Algunes d’aquestes costums nombrades s’han adaptat a la celebració actual del Nadal. Donar una cistella amb bons aliments, doncs, és una pràctica més antiga del que sembla.

Vols regalar cistelles, paneres o lots aquest Nadal? Box Present és la teva millor opció.

Box Present és la nova àrea de Carns Arderiu, l’empresa especialitzada en productes càrnics amb més de 80 anys de tradició. Neix a partir de voler apropar els productes d’origen a les persones que, per motius diversos, han canviat la seva residència i desitgen tenir productes del seu país d’origen.

Portem més 15 anys elaborant cistelles, paneres i lots de Nadal. A més, Box Present et permet crear la teva cistella ideal a través de la nostra pàgina web, escollint quin format tindrà i quins productes inclourà. És ideal per fer regals, ja que les nostres caixes són especials per enviar-les en fred i mantenir els productes en condicions òptimes.

Tant si tens fills o familiars vivint a l’estranger i els vols sorprendre amb productes d’aquí, com si has de fer un regal per l’Amic Invisible o necessites lots de Nadal… Box Present t’ho posa molt fàcil. Pernils, llonganisses, vins, caves, neules, torrons, oli, espàrrecs… tu esculls tot allò que vols regalar. Tot personalitzat i amb la qualitat que caracteritza Arderiu.

 

boxpresent