15/09/2017

El nou HomePod, un assistent virtual en forma d’altaveu

L'empresa  americana Apple ha renovat els seus sistemes operatius, iOS 11 i MacOS High Sierra, i va presentar aquesta primavera els nous iMac i un iPad Pro de 10.5 polzades.
  
El nou HomePod, un assistent virtual en forma d'altaveu


S'havia parlat molt del WWDC d'aquest any. Un esdeveniment molt esperat i sens dubte especial, ja que va coincidir amb els deu anys de l’iPhone, una de les icones de la companyia de la poma, cosa que mereixia una celebració. I així va ser, és clar. Al llarg de més de dues hores, els directius d'Apple van presentar nous sistemes operatius per a Mac, iPhone i Apple Watch , així com tota una nova gamma d'iMacs i de portàtils. Una presentació molt carregada de continguts, de millores, de novetats ... i amb un retorn al one more thing dels vells temps per presentar la sorpresa de la nit, un assistent intel·ligent i en forma d'altaveu, anomenat HomePod i que funciona amb Siri (una aplicació amb funcions d’assistent personal).
  
El nou HomePod, un assistent virtual en forma d'altaveu


La sala, com és habitual des de fa una dècada a les presentacions d'Apple, estava plena de gom a gom. I quan va aparèixer Tim Cook sobre l'escenari del McEnery, a San José (California), i molt a prop del lloc on s'està acabant el nou Apple Park, l'auditori va esclatar en sonors aplaudiments. Sistemes operatius, nous iMac i iPads, i una sorpresa final que va deixar a la concurrència amb la boca oberta.
  
El nou HomePod, un assistent virtual en forma d'altaveu


Es diu HomePod, té forma d'altaveu i arriba, segons Tim Cook, “per reinventar la música a casa, igual que l'iPod va reinventar la música en les nostres butxaques”. El Home Pod és cilíndric, compacte i lleuger, té profunditat espacial i incorpora set altaveus direccionals i un subwafer. Tot controlat pel processador A8, el mateix que portava l'iPhone 6. En blanc o en negre, el dispositiu detecta automàticament l'espai que l'envolta i modela el so en conseqüència per proporcionar una experiència immersiva.


Font: Ciencia i Tecnologia