06/10/2016

El nou pla mestre de Tesla: camions elèctrics i conducció compartida a l’estil Uber

Elon Musk finalment ha presentat la segona part del seu "pla mestre" per a Tesla i el futur dels cotxes elèctrics, segons la seva visió. Aquesta vegada l'empresari ens parla de camions i autobusos elèctrics a més de la possibilitat d'usar els Tesla a l'estil d'Uber: conducció compartida en automòbils elèctrics.

El nou pla mestre de Tesla: camions elèctrics i conducció compartida a l'estil Uber

Fa exactament 10 anys Musk va presentar la primera part del seu pla mestre quan Tesla era molt diferent a tal com la coneixem actualment. Llavors la seva visió parlava d'autos elèctrics per a tots, des d'un sedan a altres models que van acabar sent el Model S i el Model X, que avui dia coneixem, a més del desenvolupament de les seves bateries per actuacions (i també per a la llar) com les coneixem avui dia.
Però aquesta vegada, per a la segona fase del seu pla té una altra meta: que qualsevol persona pugui tenir un Tesla gràcies a les comoditats i ingressos d'una "flota Tesla" en què "podràs compartir l'ús o fins i tot habilitar la possibilitat de llogar-lo mentre estàs de vacances o a la feina", va explicar. Una idea molt arriscada, sí, però també en el seu moment ho eren el Model X i el Model S. Així que haurem d'esperar per veure quin sistema plantegen.

El nou pla mestre de Tesla: camions elèctrics i conducció compartida a l'estil Uber

Ja en el passat Musk havia dit que té idees per reduir el trànsit a les ciutats i, sens dubte, un sistema de conducció compartida a l'estil Uber pot ser una part molt important en aquest pla. A més, permetrà als propietaris generar ingressos amb el seu vehicle mentre no ho estiguin fent servir.
D'altra banda, Musk també va parlar de la creació de nous sistemes de bateries per a cases i edificis que s'alimentin mitjançant panells solars a les teulades. Actualment la companyia ja compta amb alguna cosa, això gràcies a les seves bateries per a la llar, però el pla d'Elon Musk ara és fer-les més accessibles i millorar el seu disseny i desenvolupament. Bàsicament, una major autonomia per cada càrrega.

El nou pla mestre de Tesla: camions elèctrics i conducció compartida a l'estil Uber

I finalment el visionari (que molts comparen amb Tony Stark) també va parlar de presentar camions petits de càrrega elèctrics, estil pick-up i fins i tot autobusos per així enfocar-se en més mercats i necessitats de vehicles al món.
Els primers camions elèctrics Tesla es presentaran molt aviat, potser en algun moment de l'any 2017. D'aquí a 10 anys la propera fase del pla mestre de Tesla podria tenir a veure amb naus espacials i colonització marciana, o almenys això esperem.

Font: Tesla