12/07/2017

El pollastre a l’ast, una estrella culinària estiuenca que batrà rècords aquesta campanya

El pollastre a l’ast és una de les estrelles culinàries durant l’època estiuenca, especialment al litoral espanyol, i en aquesta campanya es batran rècords de consum gràcies a “l’arribada massiva de turistes”.

Així ho assegura el secretari general de l’Organització Interprofessional de l’Avicultura de Carn de Pollastre (Propollo), Ángel Martín, que qualifica de “vertiginós” l’augment de consum d’aquest producte durant els mesos més calorosos de l’any.

Tant turistes nacionals com extrangers es decanten pel pollastre ja que entenen que, dins de les carns, és una de les més lleugeres per consumir aquesta època. Martín destaca especialment el valor que els extrangers donen al pollastre de rostisseria perquè, segons senyala, no és congelat.

El pollo asado, una estrella culinaria estival que batirá récords esta campaña

Què diuen les empreses?

Des d’una de les distribuïdores més grans de pollastre a Espanya – el grup SADA- assenyalen que “sempre” hi ha un augment de consum a l’estiu i situen aquest increment de la demanda en un 15% respecte altres èpoques de l’any, i especialment, en les costes andaluses i valencianes.

Una de les causes per entendre aquesta demanda és, segons SADA, que es tracta d’un producte “fàcil i ràpid” d’elaborar, tant pel sector de la hosteleria com per la seva preparació a “casa”.

Fonts del grup Disavasa, empresa especialitzada en la venda de carn d’aus i els seus derivats, assenyalen que ja han notat un ascens de la demanda tot i no haver arribat el període vacacional per excel.lència (juliol i agost).

En aquesta empresa, ressalten que el pollastre a l’ast és “una alternativa” per menjar a l’estiu, “tant a la piscina com a la platja”, perquè és “còmode” de preparar i no “requereix molta feina”.

La costa és, a l’igual que per altres empreses, el lloc on més augmenta la previsió de pollastres durant l’època estiuenca, tot i que, des d’aquesta empresa incideixen en que el consum a la costa és sempre alt, encara que no sigui estiu.

El pollo asado, una estrella culinaria estival que batirá récords esta campaña

Més demanda també de Kebab

Però la demanda creix no només pel clàssic pollastre a l’ast, sino també per altres productes que l’inclouen com ingredient essencial: com és el cas dels kebab.

A l’empresa “Elche Kebab”, ubicada a Alicant, un dels seus responsables de comercial i logística, Vicente Tormo, explica que la producció mensual durant aquesta època creix un 20% aprox. – passant de 200 a240 tonelades-, quantitat que inclou la venda del kebab i el filetejat de pollastre a l’ast.

Aquesta empresa, que va ser la primera en fabricar kebab a Espanya, té els negocis localitzats al litoral llevant, l’andaluç i algun punt de venda a Eivissa, ja que són els que clarament els hi demanen més producte per a poder donar sortida a la demanda d’aquests mesos.

Tormo indica que es van  traslladar a principis d’any a unes noves instal.lacions amb més capacitat productiva pel que s’espera que quant aquesta fàbrica estigui a ple rendiment, els volums de previsió dels clients, en èpoques d’estiu i Nadal, s’incrementin encara més.EFE

Font: http://www.expogourmetmagazine.com/n-/es/15815/el-pollo-asado-una-estrella-culinaria-estival-que-batira-records-esta-campana