03/05/2018

El que els astronautes van aprendre primer per viure a l’espai

El Projecte Mercury de la NASA va ser el primer programa orientat en els humans a l'espai dels Estats Units. Entre el 1961 i el 1963, sis astronautes van dur a terme vols espacials d'una sola persona per oferir als metges i científics la primera oportunitat d'observar els efectes de la vida a l'espai en el cos humà.

El que els astronautes van aprendre primer per viure a l'espai

Els astronautes del projecte Mercury van ser pilots de prova militar en servei actiu que es van oferir voluntàriament per aquestes missions. Tenien entre 35 i 40 anys en el moment del vol, i donades les limitacions de l'habitacle, tenien una alçada limitada.

El que els astronautes van aprendre primer per viure a l'espai

Segons la missió, els vols es trobaven en un suborbital o en una ruta d'òrbita baixa i duraven entre 15 minuts i 34 hores. Durant els vols, els astronautes realitzaven les seves tasques mentre es prenien mesures clíniques comunes, com la freqüència cardíaca, la temperatura corporal i la velocitat respiratòria, per controlar la seva condició mèdica. En aquella època, els científics i els metges sabien poc sobre la tolerància humana a un entorn sostingut sense gravetat.

El que els astronautes van aprendre primer per viure a l'espai

Les missions Mercuri van ensenyar que els éssers humans podrien treballar en els entorns espacials durant més d'un dia. Altres resultats van ser que la freqüència cardíaca i la pèrdua de pes en les missions de vol espacial estaven relacionades amb el temps dedicat a l'espai
Les dades de l'astronauta del projecte Mercuri poden ser d'interès per als operadors dels futurs vols espacials comercials, ja que la curta durada de les missions de Mercuri són similars a les previstes per les futures oportunitats de vols espacials turístics.

Font: Baylor College of Medicine