12/12/2016

El tanc de combustible del coet que viatjarà a Mart

Dos soldadors treballen a l'interior del gegantí tanc d'hidrogen líquid d'un Space Launch System de la NASA. Pot albergar 2 milions de litres de combustible i està dissenyat per portar a l'home a Mart.

El tanc de combustible del coet que viatjarà a Mart

En una missió tan important, ni tan sols la tasca de tapar forats es deixa a l'atzar. Els treballadors del Michoud Assembly Facility de Nova Orleans apliquen soldadures per fricció-agitació per tal de produir unions d'alta resistència i pràcticament sense defectes.
Van fer falta sis barrils de set metres d'alt i dues tapes voltades per construir el dipòsit. En total mesura 40 metres d'alt i més de 8 metres de diàmetre. És el tanc principal de la primera fase del SLS. És la primera fase de coet més gran mai construïda. I es tracta del coet més potent de la història.

El tanc de combustible del coet que viatjarà a Mart

El SLS inicia una nova categoria de vehicles de llançament de gran tonatge, específicament dissenyats per a les missions d'exploració espacial que van més enllà de l'òrbita terrestre. Supera els 100 metres i té una capacitat de càrrega de 130.000 quilos. El seu primer vol tindrà lloc al 2018.

Font: NASA