03/10/2016

El vídeo predomina com a element clau en la comunicació empresarial

Les organitzacions estan adoptant el vídeo com a ajuda per comunicar-se més eficaçment amb els seus treballadors, segons un nou estudi independent encarregat per BT i Cisco. Juntament amb la proliferació del cloud computing i la mobilitat, aquests avenços estan ajudant a prevenir el 'distanciament digital' entre les organitzacions i els seus empleats.

El vídeo predomina com a element clau en la comunicació empresarial

L'estudi descobreix que tecnologies com el vídeo, el núvol i la mobilitat s'estan convertint en plataformes crítiques per comunicar-se dins de les grans empreses, des dels directius fins als empleats. El 85% van opinar que el vídeo d'escriptori afegiria valor i seria útil, mentre que gairebé tres quartes parts (el 72%) dels prenedors de decisions de TI van dir que volien disposar de vídeo en el seu telèfon intel·ligent de treball o tauleta. De la mateixa manera, gairebé un de cada tres (el 27%) van dir que els seus empleats utilitzen ara YouTube per motius de treball, gairebé el doble que l'any 2013.
Els resultats suggereixen que es necessita treballar més per reduir el "distanciament digital" pel qual els empleats se senten desconnectats causa de la falta d'interaccions cara a cara amb els companys. Dos terços (el 60%) dels responsables de TI es queixen de la pèrdua de temps intentant posar-se en contacte amb companys i tres quartes parts volen formes més senzilles de compartir informació.

El vídeo predomina com a element clau en la comunicació empresarial

Aquests inconvenients són el reflex dels canvis que hi ha hagut en el lloc de treball en els últims anys amb iniciatives com BYOD i el treball flexible que impulsen la necessitat d'una comunicació més innovadora i més tecnologia de col·laboració. La investigació revela que més de la meitat (el 55%) dels empleats treballen ara 'flexiblement', ja sigui en mobilitat, a les instal·lacions del client o des de casa, mentre que el 61% volen tenir la capacitat de posar-se en contacte amb companys i col·laborar més fàcilment quan estan treballant en mobilitat. De la mateixa manera, la investigació conclou que en els últims tres anys s'ha produït un augment del 31% en els treballadors que volen utilitzar els seus propis dispositius a la feina.

El vídeo predomina com a element clau en la comunicació empresarial

La solució per millorar la comunicació segons el 78% és comptar amb millors eines de col·laboració.
Per fer front a aquesta demanda, BT i Cisco han anunciat una actualització de la plataforma de tecnologia de vídeo BT One Cloud. El nou conjunt de millores addicionals simplifica la programació d'una trucada de videoconferència utilitzant Outlook. També fan que sigui més fàcil per gairebé qualsevol tipus d'usuari de vídeo unir-se a una conferència, tant si es troben dins o fora de l'organització, utilitzant qualsevol dispositiu o aplicació, incloent Telepresence i Skype per a empreses.
Andrew Small, vicepresident de Comunicacions Unificades i Col·laboració, CRM i Mobilitat de Global Services, ha comentat: "És fàcil que els empleats es quedin atrapats en departaments i divisions especialitzades o fora del mapa quan treballen fora de l'oficina. No obstant això, mantenir-se connectat mai ha estat tan important i és vital per a l'èxit d'una organització. Amb l'ús d'eines de col·laboració eficaces, els empleats poden compartir informació i prendre decisions millor i més ràpidament".

El vídeo predomina com a element clau en la comunicació empresarial

Scott Gardner, vicepresident, Global Services Provider a Europa, Orient Mitjà i Àfrica i Rússia (EMEAR) de Cisco ha afirmat: "Les empreses estan sota una pressió extrema per evitar el 'distanciament digital', optimitzar els processos i millorar la productivitat en una varietat d'ubicacions a través de països i fins i tot continents. Mitjançant l'adopció del núvol, la tecnologia mòbil i el vídeo, com la plataforma de tecnologia de vídeo BT One Cloud, les empreses poden estar segures que tenen una comunicació senzilla i fluïda en tota l'organització, evitant departaments aïllats i en última instància, creant d'una cultura inclusiva i connectada, independentment de la geografia".

El vídeo predomina com a element clau en la comunicació empresarial

Per tal de facilitar aquestes noves tecnologies, molts gestors de TI estan considerant els serveis al núvol per ajudar a obtenir més rendiment dels seus pressupostos i reemplaçar els antiquats sistemes heretats. La investigació revela que les organitzacions que han desplegat una tecnologia en el núvol, més enllà de la prova experimental, s'han beneficiat d'una reducció del 25% de mitjana dels costos operatius totals. Alhora, han vist un augment del 30% en la satisfacció dels empleats immediatament després de la implementació de tecnologia de col·laboració en el núvol. És significatiu que un menor nombre de prenedors de decisions de TI apreciïn la seguretat com una barrera per a l'ús de la col·laboració en el núvol, baixant al 52% des del 68% de fa tres anys.
Andrew Small comenta que: "A mesura que les organitzacions es familiaritzen més amb els serveis en el núvol, la confiança en la seva seguretat augmenta. A BT ens hem adonat que les organitzacions que lideren l'ús d'eines de col·laboració en el núvol ja estan experimentant grans resultats: estalvien diners i aconsegueixen una millor experiència de client".

Font: Redestelecom