12/06/2018

Els beneficis de consumir ous diàriament

Sabies que consumir ous diàriament pot reduir el risc de patir malalties cardiovasculars i ictus? Ho diu un nou estudi realitzat a la Xina i publicat per la prestigiosa revista Heart. L’estudi assegura que menjar un ou al dia pot reduir el risc de patir un ictus en un 26%.

Els ous són una important font de colesterol a la dieta, raó per la qual es va limitar el seu consum durant molt de temps precisament als individus amb major risc per patir una malaltia cardiovascular, però també conté proteïnes d’alta qualitat, moltes vitamines i components bioactius com fosfolípids i carotenoides. I sembla que el seu paper a la salut cardiovascular és diferent del que es creia.

L’estudi, que ha utilitzat dades del China Kadoorie Biobank (CKB), s’ha fet amb més de mig milió de persones adultes d’entre 30 i 79 anys. A aquests participants se’ls va preguntar sobre la freqüència en què consumien ous, i se’ls va monitorar entre el 2004 i el 2008 per determinar la seva morbiditat i mortalitat.

Les anàlisis dels resultats van mostrar que, en comparació amb les persones que no consumeixen ous, el consum diari d’ous s’associava a un menor risc de patir una malaltia cardiovascular en general.

A Arderiu La Carn trobaràs diferents tipus d’ous de la millor qualitat i al millor preu: ous L, ous M, ous de pagès i ous de guatlla. Vine a veure’ns i descobreix-ho per tu mateix!

 

Trobaràs l’article sencer al següent enllaç: https://www.directoalpaladar.com/salud/el-consumo-diario-de-huevos-puede-reducir-las-enfermedades-cardiovasculares-y-los-ictus