19/06/2018

Els estofats, a foc lent

Us donem tots els secrets per convertir-vos en els mestres d’aquest guisat.

Els estofats són un dels plats estrella de la cuina catalana. Es caracteritzen per ser unes elaboracions hipercalòriques, denses i molt regeneradores. Per tal que gaudiu al màxim, us descobrim els secrets millor guardats d’aquest plat!

Estofar o guisar? Confondre aquests dos conceptes és una de les grans confusions culinàries del nostre país i, realment, els acabats dels dos plats són bastant diferents. L’estofat és un procés de cocció molt més llarg i on s’aprofiten els mateixos sucs del producte per unificar tots els sabors dels ingredients. En el guisat, en canvi, se li afegeix líquid (en forma de brou o aigua), i això permet que es faci sense tapa i que l’evaporació del líquid sigui més alta.

A foc lent. La paciència és la mare d’un plat gustós i tendre. Si cuineu a foc lent, afavorireu l’intercanvi de sabors entre tots els ingredients i la cocció idònia de la carn.

Els ingredients. Un bon guisat o estofat sempre conté tres grans ingredients: la carn, normalment de vedella o bou, les verdures, com la ceba, els tomàquets, pebrots, pèsols, etc., i les espècies i herbes aromàtiques.

El repòs. L’heu de deixar reposar 12 hores després d’haver-lo fet. El repòs del vostre estofat és essencial per tal que tots els sabors s’unifiquin dins la cassola després d’un llarg procés de cocció.

Ja ho sabeu, doncs, a preparar un bon estofat pel cap de setmana! Recordeu que a Arderiu La Carn disposem d’estofat de vedella de la millor qualitat.

Podeu llegir l’article sencer a https://www.cuina.cat/actualitat/els-estofats-a-foc-lent_103664_102.html