És difícil imaginar la vida més enllà del món fòssil. L'or negre ha portat una prosperitat sense precedents, però també està contaminant l'entorn, potser irreparablement i també, és una reserva finita.
Una sol·lució podria provenir del flux de nitrogen que dóna vida i està per tot el món i, segons la bioquímica de la Universitat Estatal d'Utah, Lance Seefeldt, (i també altres científics), manté la clau de la sostenibilitat més enllà de l'energia no renovable.
L'Oficina de l'Energia Bàsica dels Estats Units va reunir a Seefeldt i a d'altres 16 experts en recerca de nitrogen a Washington, DC per fer una cimera l'octubre del 2016 per debatre sobre l'actual camp de la química per l'activació del nitrogen i les seves indicacions futures. L'equip va informar de les seves conclusions en un article de revisió el 25 de maig de 2018, en un tema de la revista
Science.
Tota la vida de la terra requereix nitrogen i un 80 per cent de l'atmosfera del planeta, està formada de nitrogen, que és el gas que sosté la vida. No obstant això, ni animals ni plantes poden consumir directament nitrogen.
És una ironia increïble, es necessita el nitrogen per sobreviure, però no es pot obtenir. Els humans i els animals obtenen nitrogen de les proteïnes dels aliments i les plantes l'obtenen del sòl.
Els científics alemanys Franz Haber i Carl Bösch van ser pioners en un procés revolucionari per trencar els llaços ultraràpids del nitrogen i permetre així, la producció a escala comercial de fertilitzants, que va impulsar un creixement sense precedents en el subministrament mundial d'aliments i, posteriorment, a la població mundial.
Va ser una de les meravelles tecnològiques de la història, però actualment consumeix al voltant del dos per cent del subministrament mundial de combustibles fòssils i, per tant, té una petjada de carboni molt important. Per tant, va essent hora de començar una nova revolució.
Seefeldt i el seu equip de la USU, ja han estat pioners en els esforços cap a un procés net i renovable impulsat per la llum per convertir nitrogen en amoníac, un component primari del fertilitzant.
La seva investigació sobre aquest procés, que utilitza nanomaterials per capturar energia lleugera, demostra com la llum solar o la llum artificial poden alimentar la fixació del nitrogen.
Font: Utah State University