16/11/2017

Els punts de cocció de la carn

Per tal de fer una bona barbacoa, s’ha d’aprendre a distingir quina cocció es prefereix i quin és el punt més recomanat per a aquella carn que volem posar a la graella. A la revista Expo Gourmet ens revelen algunes senyals tàctils i visibles per saber quan el nostre tros de carn ha arribat a la temperatura òptima i desitjada. Quins punts de cocció existeixen?

Crua o ‘extra rare’

S’anomena “carn de volta i volta”. Té una temperatura interna de 45 graus. Mentre per fora s’aprecia aquesta crosta cafè formada pel contacte amb la calor, l’interior és ben vermell i sagnant. És molt tova i sucosa.

crua

Poc feta o ‘rare’

La temperatura interna del tall és entre els 48 i 55 graus. Després de la crosta cafè hi ha un subtil to rosat que envolta el centre vermell, brillant i sucós. Al tacte és tova.

‘Medium rare’

Aquest punt de cocció, en què la temperatura interna va dels 54 als 57 graus, és el menys utilitzat als països llatins. El centre ara és d’un rosat intens. Segueix sent tova però comença a ser elàstica.

16460-131423-los-puntos-de-coccion-de-la-carne

Al punt o ‘medium’

Aquest és el preferit per les multituds. La carn té una temperatura interna d’entre 60 i 63 graus. El centro és d’un rosat cada vegada més lleu. La carn es nota ferma i elàstica.

Ben cuita o ‘well done’

La carn té 70 graus o més. La costra exterior segueix, però a l’interior hi llueix un to de cafè lleuger. Se sent ferma.

w800px_16460-131424-los-puntos-de-coccion-de-la-carne

Podeu llegir l’article sencer aquí: https://www.expogourmetmagazine.com/n-/es/16460/los-puntos-de-coccion-de-la-carne