30/09/2016

Els serveis de comunicacions 3GPP agafen impuls

D'acord amb un recent informe de 5G Americas, "els serveis de comunicacions 3GPP com ara VoLTE, ViLTE, veu i RCS en HD estan cobrant impuls a tot el món, mentre els operadors continuen invertint fortament en les seves xarxes per brindar serveis d'excel·lència als seus clients", va comentar Chris Pearson, president de 5G Americas. Veu sobre LTE (VoLTE) és una tecnologia que habilita trucades de veu d'alta definició (HD), entre d'altres beneficis de qualitat de servei per als operadors i els seus clients. 5G Americas va anunciar la publicació d'un white paper tècnic, The Evolution of 3GPP Communications Services (L'evolució dels serveis de comunicacions 3GPP), que ofereix una entesa clara sobre l'evolució i l'ecosistema per a la tecnologia VoLTE, com així també les de Video sobre LTE (ViLTE) i Rich Communication Services (RCS).
Veu sobre LTE (VoLTE) brinda un servei de veu d'alta qualitat en virtut de la latència baixa i major capacitat que aquesta tecnologia té en termes generals davant de serveis de VoIP competidors que utilitzen portadores tipus millor esforç que poden afectar adversament la seva qualitat de servei . Llançada per primera vegada al 2012, VoLTE ha avançat al llarg dels anys i avui s'està desplegant ràpidament en moltes parts del món. Els operadors d'Amèrica del Nord es troben entre els primers adoptants de VoLTE. Video sobre LTE (ViLTE) és un servei complementari de vídeo conversacional que també està sent adoptat per molts operadors al voltant del món. L'expectativa és que, en tan sols uns pocs anys, tant VoLTE com ViLTE constitueixin la columna vertebral de les telecomunicacions basades en IP, igual que la veu fos part integrant de les xarxes de 2G i 3G. Quan s'introdueix VoLTE, inclòs vídeo, brinda Qualitat de Servei (QoS) i serveis requerits per reguladors com E-911.

Els serveis de comunicacions 3GPP agafen impuls

Els operadors que despleguen VoLTE també tendiran a desplegar missatgeria per Rich Communications Services com a pas de la seva migració a una xarxa totalment IP, evolucionant sobre la missatgeria SMS i MMS tradicional. De manera similar al que passa amb VoLTE, la missatgeria RCS aprofita les capacitats de control del Subsistema Multimèdia IP (IMS), abastant una cartera de rics serveis multimèdia, entre ells la missatgeria multimèdia, el xat, la transferència d'arxius, la privacitat, les llistes d'amics i la presència.

Els serveis de comunicacions 3GPP agafen impuls

RCS introdueix un habilitador important per a l'evolució a comunicacions totalment IP en el descobriment de capacitats. L'usuari final sempre estarà al corrent de quins dels seus contactes poden comunicar-se utilitzant nous serveis. Més encara, la missatgeria RCS integrada en forma nativa en dispositius i xips OEM (Original Equipment Manufacturer) ofereix una experiència d'ús seamless del costat de l'usuari.

Els serveis de comunicacions 3GPP agafen impuls

En general, el white paper ressalta de quina manera els serveis de comunicacions 3GPP continuen optimitzats i estan guanyant tracció mentre la infraestructura IMS a les xarxes d'operadors es fortifica i optimitza per brindar serveis IP en temps real com ara veu i vídeo. Els serveis 3GPP de comunicacions com ara la missatgeria VoLTE, ViLTE i RCS continuaran avançant per brindar funcionalitats, aplicacions i serveis nous i optimitzats durant molts anys.

Els serveis de comunicacions 3GPP agafen impuls

El white paper The Evolution of 3GPP Communications Services (L'Evolució dels serveis de comunicacions 3GPP) el van escriure membres de 5G Americas i es troba disponible per descarregar en forma gratuïta del lloc web de 5G Americas

Font: RedesTelecom