21/08/2018

És bo esmorzar?

L’esmorzar és un tema polèmic que està en auge. Hi ha gent que afirma que esmorzar és imprescindible i que, de fet, és l’àpat més important del dia. Però també hi ha qui afirma que no passa res per saltar-nos-el. En aquest post us explicarem perquè és bo esmorzar.

Energia, rendiment i concentració

L’esmorzar és la principal font de nutrients i d’energia. Totes dues coses són les que ens permeten millorar el rendiment al llarg del dia. Sense aquests nutrients, a l’estar en dejú, el més probable és que el nostre organisme no realitzi amb tanta efectivitat tots els processos necessaris.

Control de pes

Els nutricionistes relacionen molt l’esmorzar amb el control del pes. La majoria defensa que ajuda a baixar de pes, però altres diuen tot el contrari, que esmorzar pot provocar un augment de pes. El que està clar és que esmorzar mai farà miracles, i que no és l’única pauta que influeix en el control de pes. Però pot ajudar.

Menjar un bon esmorzar saludable et recompon després de tota la nit sense menjar. La sacietat és important per provocar disminuir la necessitat de menjar grans quantitats en la resta d’àpats. Com que tens tot el dia per davant, l’esmorzar ha de ser l’aportament més calòric del dia per anar-lo gastant a poc a poc. A més, redueix l’ansietat i l’hàbit de picar entre hores.

Hàbits saludables

Tenir la costum d’esmorzar cada matí fonamenta els hàbits saludables. El fet de llevar-te, posar-te a preparar-lo i ingerir menjar saludable t’ajuda a conscienciar-te i estar més preparat per mantenir aquests hàbits. Entre ells, deixar de picar entre hores és un avanç. T’ajuda a involucrar-te a aquests hàbits fins a aconseguir portar una vida saludable.

Estat d’ànim

L’esmorzar afecta l’estat d’ànim. Quan esmorzem, recomponem el nivell de glucosa de la sang que hem anat perdent durant la nit. Aquesta glucosa és l’encarregada de què el nostre organisme funcioni millor, i quan tot funciona millor, es tradueix en alegria i un estat d’ànim més positiu.

 

Pots llegir l’article sencer a 👉 https://cocina-casera.com/es-bueno-desayunar/