07/12/2016

Estrenem secció de salut i alimentació

Per Eulalia Cladelles, metge de família

Us en recordeu del metge de capçalera del què us parlaven els pares? Aquell que venia a casa, us preguntava com anàveu i feia la visita al costat del llit…
 

Doncs bé, el metge de família actual és el mateix d’abans però amb més avantatges. Treballem en equip, acompanyats d’infermers, assistents socials, odontòlegs… Estem en xarxa amb especialistes i hospitals, i ens podem connectar amb vosaltres: a la consulta, per telèfon i per e-mail (e- consulta a través de la teva pàgina a La Meva Salut).

 

La Margarita Arderiu m’ha proposat escriure sobre coses quotidianes relacionades amb l’alimentació, la salut i el benestar. I això vol dir moltes coses!

 

Sóc l’Eulalia Cladelles, sóc metge de família i faig consulta diària. He viscut i visc els canvis personals i socials que es van esdevenint constantment. En 30 anys, la vida ha canviat el que abans es canviava en 300, i això ens afecta molt en tot el procés d’adaptació. Les noves tecnologies ens han canviat la vida i la manera de viure-la. L’adaptació als canvis sovint costa i, de vegades, fins i tot emmalaltim.

 

La persona ha passat a ser molt important. Ens cuidem més i busquem el propi benestar. Amb els nous coneixements tenim molta informació (bona i no tant bona) i l’hem d’aprendre a qüestionar perquè no ens perjudiqui.

 

En aquest espai parlarem de temes sobre la vida de les persones, relacionant l’alimentació amb tot el que té a veure amb els seu benestar: exercici, salut emocional, relacions de parella, estrès, malalties, obesitat, càncer…

 

Ens seguireu?