19/01/2018

EU-Live presenta un vehicle electrificat de 3 rodes

El vehicle lleuger electrificat dissenyat pel Grup PSA per al projecte EU-Live té una arquitectura semblant a la d'un tricicle i permet realitzar trajectes urbans i periurbans de manera zero emissions en ciutat.

EU-Live presenta un vehicle electrificat de 3 rodes

El passat mes de novembre, el consorci europeu EU-LIVE, va presentar un nou vehicle elèctric integrat en la categoria de vehicle lleugers L5e (vehicles de 3 rodes que superin els 50 km/h i que siguin utilitzables en qualsevol tipus de vies). Compta amb un sistema de tracció híbrid endollable amb dos motors elèctrics a les rodes i un motor tèrmic. El Grup PSA amplia així el seu camp de desenvolupament més enllà de l'automòbil liderant l'estudi i la realització del projecte actual.

EU-Live presenta un vehicle electrificat de 3 rodes
Motor elèctric a les rodes
Gràcies a la seva silueta i a la seva tecnologia híbrida, aquesta nova manera de mobilitat electrificada d'EU-LIVE pot ser utilitzable en qualsevol via pública de manera que, presenta nombrosos avantatges:

  1. Es pot utilitzar sense restriccions a la carretera i autopista amb el carnet de cotxe.
  2. El mecanisme d'inclinació permet un ús molt manejable i li proporciona una conducció molt semblant a la d'un scooter de 3 rodes. Més de la meitat de les 13 patents presentades pel Grup PSA afecten el mecanisme de gestió de la inclinació. Aquest sistema es basa en components hidràulics i en una suspensió hidropneumàtica.
  3. El vehicle funciona en mode "zero emissions" fins als 70 km/h gràcies a dos motors elèctrics allotjats a les rodes del darrere (In Wheel Motors) desenvolupats per dos dels socis del consorci, Elaphe i BREMBO. La bateria elèctrica de 48V desenvolupada per SAMSUNG SDI pot recarregar-se i recupera energia en les frenades. El motor tèrmic de gasolina PEUGEOT SCOOTER de 31 KW monocilíndric pren el relleu en els trajectes periurbans a una velocitat d'entre 70 i 130 km/h. L'autonomia total del vehicle lleuger és de 300 km i la seva velocitat màxima de 130 km/h.
  4. Les seves compactes dimensions (2,4m x 0,85 m) i les seves portes de cinemàtica rotativa faciliten l'aparcament en perpendicular a la vorera i ocupen poc espai a la calçada. L'habitacle és tancat i té calefacció, i la presència de cinturó de seguretat i d'un coixí de seguretat permet prescindir d'elements individuals de protecció (casc, guants, vestit d'aigua ...).


EU-Live presenta un vehicle electrificat de 3 rodes
Motor elèctric a les rodes
El consorci europeu EU-LIVE
El consorci europeu EU-LIVE "Efficient Urban Light Vehicle" agrupa 12 socis de 6 països entre els quals Grup PSA és l'únic fabricant d'automòbils. Té com a objectiu desenvolupar cadenes de propulsió comunes aplicables a diferents objectes de la categoria L per aconseguir economies d'escala.
Aquest projecte sobre la mobilitat urbana està recolzat per la Comissió Europea (6,7 M €) en el marc de la Recerca i la Innovació "Horitzó 2020 GV5".

Font: Mobilitat elèctrica