18/05/2018

Hamburguesa, més enllà del ‘fast food’ 🍔

Tradicionalment hem associat les hamburgueses al menjar de mala qualitat, a les grans cadenes de menjar ràpid i a la gastronomia hipercalòrica dels Estats Units, però aquest plat va arribar durant l’època clàssica a la cuina catalana i es va consolidar a l’edat medieval sota el nom de ‘raola’. El nom actual li ve donat pels immigrants alemanys del segle XX que van escampar pels ports d’Europa un dels plats més típics de la seva regió, el filet d’Hamburg, que a poc a poc es va convertir en l’hamburguesa actual.

La carn és la clau

Per fer una bona hamburguesa és essencial que la carn que utilitzeu sigui de primera qualitat; comprar-la al vostre carnisser de confiança és la millor garantia. Les típiques són fetes de carn de vedella, però tot i així pot donar un resultat molt eixut. Per tal d’evitar-ho, podeu barrejar-hi una mica de carn de porc, això aportarà un plus de melositat a la vostra elaboració.

Amaniment 

Per augmentar el gust de la vostra hamburguesa, hi podeu afegir ceba, julivert, all, cibulet… les possibilitats són infinites. Ara bé, no totes les carns tenen les mateixes combinacions, i depenent de la que feu servir haureu de canviar-ne l’amaniment.

Cocció

La graella ha d’estar ben calenta per tal de segellar ràpidament el producte i que retingui tots els líquids. Aleshores, cal abaixar el foc a intensitat mitjana i deixar que es vagi coent. És important que no la toqueu massa, ja que fins que no es coagulin totes les proteïnes hi ha risc que es trenqui.

Quan l’hamburguesa es desenganxi tota sola de la graella, ja es podrà girar. Amb una passada per cada cara n’hi ha més que suficient. Si no us agrada que la carn interior quedi semicrua, feu l’hamburguesa a foc baix; així, l’interior tindrà més temps per coure’s.

Podeu llegir l’article sencer aquí: Cuina.cat

Aquesta setmana, a Arderiu la Carn us recomanem les hamburgueses mixtes de porc i vedella amb all i julivert i les noves de sabor ‘pintxito’. Fem una promoció especial de 3×2 en safates d’aquests dos tipus d’hamburgueses, que poden ser de 4 o 15 unitats. Gaudeix d’una hamburguesa autèntica, casolana i de la millor qualitat! 

3x2Hamburgueses_1505