06/10/2016

Homs rep el suport del poble de Taradell

Explicava l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, just en el moment de començar l’acte que la intenció de l’Ajuntament era fer un reconeixement discret a Francesc Homs. Discret, no ho va ser, i la sala de plens va quedar petita per rebre l’ex conseller de la Generalitat. I és que d’una banda, l’esdeveniment comptava amb l’aprovació i suport dels tres grups que formen el consistori (CDC, ERC i SI) i de la sectorial local de l’ANC, i de l’altre els fets ocorreguts durant el dia i que afectaven a Homs van acabar de servir d’impuls perquè el poble de Taradell mostrés el seu suport a l’actual diputat de Democràcia i Llibertat a Madrid.

bona.JPG
Homs en el moment d’entrar a la sala de plens de Taradell, plena a vessar

Els tres representants dels grups municipals van coincidir en destacar el compromís dels taradellencs cap al seu veí Francesc Homs i també van remarcar el fet que posar les urnes “no és cap delicte sinó democràcia”. Verdaguer qualificava de “curiós” que un representant de la política catalana “estigui imputat per fer precisament el què li ha demanat la població”, mentre Salvador Clot (ERC) afegia que més enllà de les diferències polítiques entre partits, “ens uneix l’objectiu d’assolir la república catalana”. Per últim, Jacint Casadevall (SI); va explicar que el poble de Taradell “també ha emès un veredicte sobre el cas de Francesc Homs, i et volem donar les gràcies. Donar la veu a la població no pot ser mai una il·legalitat”. Des de l’ANC de Taradell, Maria Godayol recordava que el 9N “va ser una festa de la democracia, a on les persones en vam ser protagonistes”.

bona 2.JPG
Casadevall (SI), Verdaguer (CDC) i Clot (ERC) al costat de Francesc Homs

Davant dels taradellencs, Homs es va mostrar sincer i va reconèixer que en tot aquest procés no es sent desconsolat “però saber que tinc el poble al costat, avui literalment, consola i ajuda”. En aquest sentit, també va explicar que és conscient que representa a molta gent: “En tot això ja no puc fer el què vulgui. Represento el somni de llibertat de molta gent i també la dignitat de molts catalans”.

L’actual diputat a Madrid també va avisar del que creu que vindrà: “No em crec que l’Estat espanyol de cop i volta digui allò de ‘va parlem-ne’. Segur que posaran traves als representants polítics per intentar fer agafar por al poble, però tinc clar que ja no estem en una època de vèncer per la força com fa dos cents anys, sinó de convèncer”.

Sobre la petició del Tribunal Suprem al Congrés per tal de poder-lo seguir investigant, Homs va voler deixar clar que no creu en casualitats: “El dia que el nostre Parlament aprova una resolució que marca el camí i posa dates per decidir el nostre futur, el Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem van a per la presidenta del parlament Carme Forcadell i per un ex conseller”. Per acabar, va deixar clar que l’Estat espanyol no ofereix cap alternativa “només que ens pleguem. És hora de tenir confiança entre nosaltres de debó i anar a la una”.

El ple municipal que es va celebrar a continuació de l’acte de reconeixement va aprovar per unanimitat una moció de suport als encausats pel 9N i en especial al taradellenc Francesc Homs.