Sovint sobra carn després d’una celebració, ja sigui perquè n’hem comprat massa quantitat, perquè a última hora ha fallat algú a taula o perquè ens hem passat amb els entrants abans del plat principal…
El que no hem de fer mai és tirar ni desaprofitar els aliments. I com que més val prevenir que curar, aquests són alguns trucs essencials per no excedir-nos ara que s’acosten les vacances de Setmana Santa:
1. Respecta la cadena de fred i conserva la carn adequadament.
2. Evita cuinar en excés, adequant la quantitat de carn al nombre de comensals i a la recepta que es prepara. Tingues en compte les porcions: no menja el mateix un nen petit, que un atleta o una persona gran.
3. No sobrecarreguis els plats de menjar; sempre hi haurà l’opció de repetir.
4. El congelador és el teu aliat: si saps que no podràs utilitzar la carn en un període curt de temps, és millor que congelis les sobres. ❄
5. Pensa en noves recepta per aprofitar les sobres: pots aprofitar els trossos de carn sobrant per fer fajitas o burritos mexicans, si la piques pots omplir canelons casolans, pots tallar a trossets petits la carn i saltejar-la amb una mica d’arròs i verdures…
Hi ha mil maneres d’aprofitar la carn que comprem! Si tens alguna altra idea/recepta, comparteix-la amb nosaltres!
Font: CanalCordero