05/04/2017

La primera generació de xarxa ‘core’ nativa en ‘cloud’

Nokia i Three UK han desplegat una xarxa core nativa a cloud. Aquest projecte permetrà al proveïdor de serveis de telecomunicacions gaudir dels beneficis que aporta l'arquitectura cloud com ara gran escalabilitat i millor fiabilitat. Això aportarà una millor experiència de servei per als usuaris de l'operadora, fins i tot en les localitzacions més massificades, en la mesura que la demanda de Volte i vídeo d'alta definició continua creixent.

La primera generació de xarxa 'core' nativa en 'cloud'

Com a part d'aquest projecte, Nokia desplegarà la nova xarxa en diversos CPD al llarg de 2017. La flexibilitat i escalabilitat de la plataforma cloud implementada ajudarà la telco a guanyar en eficiència.
Sobre aquesta iniciativa, Graham Baxter, Chief Operating Officer de Three UK, indica: "Three suporta el 35% del tràfic de dades mòbils al Regne Unit actualment. La xarxa core cloud ens permetrà escalar en el futur i continuar innovant per als nostres clients. l'acord amb Nokia ens ajudarà a seguir oferint la xarxa més fiable del Regne Unit".

La primera generació de xarxa 'core' nativa en 'cloud'

Per la seva banda, Cormac Whelan, responsable de Nokia UK i Irlanda, assenyala: "Aquest projecte posa de manifest la gran capacitat en tecnologia i serveis de Nokia, així com el nostre extens ecosistema de partners de tecnologia cloud. Estic particularment orgullós del paper que el nostre Global Cloud Design Center ha exercit des del principi, demostrant el potencial d'una xarxa nativa cloud integrada per Three, i treballant amb el client per configurar a mida el disseny i el desplegament d'una solució que respongui a les seves necessitats".
El proveïdor telco podrà respondre ràpidament a les demandes de serveis dinàmics dels usuaris, preparant-la seva infraestructura per a l'arribada de la IoT i del 5G.

Font: RedesTelecom