23/05/2017

La Taula Periòdica de Ciberseguretat ‘Start-up’

L'any passat, la seguretat cibernètica va arribar a un màxim històric de finançament, emergint com el quart any més actiu d'ofertes a empreses de seguretat cibernètica en els últims cinc anys.

La Taula Periòdica de Ciberseguretat 'Start-up'


Van en increment les hot categories en seguretat cibernètica que inclouen les companyies que afronten autenticació de múltiples factors en l'espai de gestió d'identitat i accés, i ciber-assegurances, entre d'altres. A més les empreses que ofereixen solucions d'intel·ligència artificial estan sent adquirides pels gegants de la tecnologia. En l'actualitat hi ha vuit empreses de seguretat cibernètica cadascuna per un valor de més d'1B$.

La Taula Periòdica de Ciberseguretat 'Start-up'

Es va haver de crear una taula periòdica de seguretat cibernètica en la que destaquen les millors categories de start-up de la indústria, els inversors i les principals sortides des 2012. Les empreses públiques estan excloses de la taula. La companyia Okta, presentada fa uns mesos per la sortida a borsa i també s'exclou.
La taula està destinada a servir com una guia per navegar pels principals actors en l'espai. Les empreses i els inversors en la taula van ser elegits a partir de dades i d'anàlisi CB Insights en l'impuls de l'empresa, la salut financera i la qualitat dels inversors. Les categories a la taula no són mútuament excloents. A continuació mostrem aquesta taula periòdica completa de la seguretat cibernètica.

La Taula Periòdica de Ciberseguretat 'Start-up'

Navegant per la Taula Periòdica de Ciberseguretat
A la secció superior de la taula s'enumeren les start-up de seguretat cibernètica notables, mentre que les dues files inferiors mostren els principals inversors en la ciberseguretat i sortides notables. El llistat de noves empreses de seguretat cibernètica està dividit en 10 categories:

Comunicacions segures: Les start-up en aquesta categoria inclouen les start-up d'encriptació quantica com Post-Quantum, així com noves empreses de seguretat de correu electrònic com Virtru i plataformes de comunicacions segures, com Wickr.
Predictive Intelligence: Aquestes noves empreses inclouen la companyia Cylance, i altres companyies que analitzen diferents fonts de dades sobre l'activitat cibernètica, així com dades sobre el comportament dins de la xarxa d'una organització per arribar a la informació processable per ajudar els analistes per predir i frustrar atacs imminents.
Deception security: Són start-up que ofereixen els sistemes de seguretat cibernètica que despleguen decoy-assets en una xarxa com a esquer per als atacants, per identificar, rastrejar i pertorbar les amenaces de seguretat com ara atacs de malware automatitzats avançats, abans que facin mal. Les companyies en aquesta categoria inclouen TrapX i xarxes il·lusòries, entre d'altres.
Sistemes autònoms: Són start-up com Sift Science and Phantom de programari que utilitza algoritmes avançats per respondre eficientment i de forma instantània les amenaces de seguretat, sovint augmentant el treball dels analistes de seguretat.
IoT / IIoT de seguretat: Les empreses emergents d'aquesta categoria, com Rubicon Laboratoris i Cyberx ofereixen productes i serveis per autenticar dispositius IoT i xifrar les dades transmeses al llarg de sistemes d'IoT i xarxes IIoT. Aquesta categoria també inclou empreses com Argus de seguretat cibernètica que té com a objectiu protegir els vehicles autònoms i connectats a atacs informàtics maliciosos.
Seguretat mòbil: Aquestes noves empreses inclouen Zimperium i Appthority que poden ajudar a garantir la confidencialitat, integritat i disponibilitat de la informació que un dispositiu mòbil accedeix a les botigues i en els processos. Les empreses d'aquesta categoria inclouen Lookout i Avast Software.
Cyber Insurance: Aquesta categoria inclou empreses com RedSeal Networks i Cyence que ofereixen productes i serveis per a les companyies d'assegurances per quantificar millor el risc cibernètic i negociar les primes.
Gestió d'identitats i accés: Les companyies com OneLogin tenen un producte bàsic que determina la identitat d'un usuari mitjançant l'autenticació i l'autorització de les seves credencials d'ells per a l'accés adequat als recursos digitals.
Network & Endpoint Security: Aquesta categoria inclou la majoria de les empreses de la taula periòdica i inclou noves empreses com Tanium, que s'especialitza en la protecció de les xarxes informàtiques d'una empresa de vulnerabilitats que sorgeixen com a resultat de la connexió remota als ordinadors portàtils, pastilles, i una altra a Internet dels usuaris dispositius connectats.
Lluita contra el Frau de seguretat: Les empreses d'aquesta categoria són similars a ThreatMetrix que ajuda a les empreses a aturar el frau web especialment en les transaccions financeres en línia.

Font: CB Insights